Tillbaka till startsidan?

A wonderful day at Havets Hus..


 
I Lysekil gjorde vi ett stopp på Havets Hus. Ett stort akvarium där man kan gå och kolla in olika arter av vattendjur som är hemmahörande eller på besök i Västerhavet. Ganska fascinerande och intressant ställe, även fast det inte fanns så där överdrivet mycket att titta på. De flesta djuren sov eller låg gömda, så man såg inte allt för mycket. Men ändå ganska kul att få se vad det finns för djur i Västerhavet.

 
I vissa akvarium fick man till och med lyfta upp djuren och klappa/känna på dem. Lyfta på snäckor, känna på sjöstjärnor och kolla in jätte kräftor. En riktigt rolig upplevelse.
 
 
De har ett ganska stort utbud av fisk och andra vatten djur, några av dem är bland annat: Havskatt, Makrill, Pigghaj, Piggvar, Havsål, Tunga, Tånglake, Eremitkräfta, Havsnejlika, Hummer, Ishavssjöstjärna, Påfågelmask, Sjöpung, Tioarmad bläckfisk.
 
 
På bilden i mitten har ni en Havskatt. Riktigt läbblig fisk och stor som satan. Det är en speciell fisk och dess beteende påminner lite om däggdjurens. Den ligger ofta på sidan när den vilar eller sover, och är väldigt godmodiga och lugna fiskar. Man bör dock ha i åtanke att deras kraftiga käkar och tänder inte är att leka med. De kraftiga käkarna och tänderna kan, utan problem, krossa musslor, sjöborrar och olika kräftdjur.

En stor havskatt biter hårdare än en schäferhund, så det gäller verkligen att hålla sina små fingrar borta!
 
Har ni vägarna förbi Lysekil så kan ni alltid svänga in på Havets Hus. Ångrar inte att jag varit där, även om de var ganska lugnt i akvarierna.


Tack för att du kommenterar!











Är du här ofta? Se då till att spara dina uppgifter! :)