Tillbaka till startsidan?

Up over the mountain, way up high..




Första dagen på semestern spenderades med att åka runt och kolla lite sevärdheter. Pappa skulle till Torsby för att lämna in grejer till deras pelletspanna så då passade vi på att åka runt lite grann medan vi väntade på att grejerna skulle bli klara. Vi valde att åka till Sunne och kika in sevärdheterna där.
 
Första stoppet blev Tossebergsklätten, ett berg i Sunne Kommun som ligger vid Övre Fryken. Högsta toppen ligger 343 meter över havet, och där uppe står ett utkikstorn. Där uppe stod jag och fotade bilderna, och det är synd att vi inte hade bättre väder. Bilderna jag tog blev jätte bra, men nog hade jag velat att de blev ännu bättre och perfekt väder hade underlättat. Men jag är nöjd ändå och bara att stå där uppe och kika över Fryken var grymt, oavsett hur vädret var.
 
Vägen upp på berget var lite obehaglig. Lång, smal och slingrig väg, där endast en bil får plats, är inte trevligt. Men oavsett vilket så är utsikten från berget verkligen en sevärdighet. Får ni vägarna förbi Sunne så måste ni åka till Tossebergsklätten, ni kommer att gilla platsen lika mycket som jag.
 


Tack för att du kommenterar!











Är du här ofta? Se då till att spara dina uppgifter! :)