Tillbaka till startsidan?

We're going sightseeing around the manor..


 
Andra stoppet i Sunne blev Mårbacka - Selma Lagerlöfs hem, där hon är född och uppvuxen. Huvudbygnaden är inbyggd i Herrgården. som ni ser på bilden, då de byggdes om 1921-1923. Snacka om vacker Herrgård, jag skulle verkligen inte ha några problem med att bo där.

Selma Lagerlöf skrev i sitt testamente att, den dagen hon dog, skulle hennes hem bevaras och visas för allmänheten i det skick den var vid hennes död. Nu är det en sevärdhet och du kan ströva i hennes trädgård. Läsa vad hon hade för blommor, träd, plantor och dylikt i trädgården. Kolla in ladan, där de har en utställning gällande hennes bok - Nils Holgersson. Ta sig en kopp kaffe i Café't och titta på de fina påfåglarna som finns på gården. Du kan även gå en guidad tur i Herrgården om du känner för det.


Vi tog oss en guidad tur och tur hade vi verkligen. Det var bara jag, Hjärtat och pappa som tog turen, så vi fick lite extra tid att kika oss omkring och ställa frågor, om vi undrade något. Enda nackdelen är att man inte får ta kort inne i Herrgården och du får inte titta närmare på saker. Samtidigt så förstår man det, för de vill ju sälja sina egna bilder, vykort och dylikt. Samt att de är rädd om sakerna, då det var Selmas egna saker. Man vill ju inte att de ska gå sönder eller nötas.
 
Helt klart ett ställe jag skulle kunna fara till fler gånger och vandra runt. Riktigt vackert och området runt i kring är så öppet och fint. Har ni vägarna förbi så åkt till Mårbacka, en sevärdhet som man inte får missa.
 


Tack för att du kommenterar!











Är du här ofta? Se då till att spara dina uppgifter! :)