Tillbaka till startsidan?

Ännu mer dille på tillbehör..


 
Det går verkligen inte att få nog av iPhone skal och iPhone tillbehör. Hur fina är inte dessa skal egentligen från Playman.se? Du kan skapa ditt egna skal, med valfri bild och text. Det tror jag att jag ska prova. Hur kul vore det inte att gå omkring med ett skal som man har skapat själv?
 
De har även ett skal med inbyggt tangentbord till iPhone för de som är less touch. Dock så saknar tangentbordet "å, ä, ö", så det blir att skriva på engelska om man använder det. De borde fixa skandinaviskt tangentbord så vi kan använda det med vårat språk också.
 
Är du sugen på skal och tillbehör till din mobiltelefon så tycker jag att du ska kika in på Playman.se. Har du tur så hittar du tillbehöret eller skalet som du suktar efter. De säljer inte bara tillbehör och skal till iPhone, utan många andra mobilmärken också.


Capture a moment..
A dog can always catch balls..


 
Näst sista dagen i Hagfors sparkade vi lite boll med Azlan (vi sparkade nästan varje dag, men denna gången bestämde jag mig för att fota). Fick mig en del fina bilder. Azlan är verkligen förtjust i fotbollar, det är bland det bästa han vet. Full fokus på bollen, och finta bort honom gick inte alls.

Han skulle verkligen platsa i ett fotbollslag, sån känlsa och fokus som han har. De kanske skulle ha startat ett lag för hundar? Förmodligen inte, det skulle nog sluta i kaos. Det var verkligen kul att fotografera honom, för man lyckades nästa alltid fånga hans fräna hopp.
 
 


A visit in Krakerud..


 
Den 14 juni var jag och Hjärtat en sväng till Bergviks Köpcentrum i Karlstad. Påvägen hem därifrån så stannade vi till i Krakerud, ett område i Molkom där det finns ett gammalt mentalsjukhus. Synd att jag inte kan få fram så mycket information om stället.

Helst av allt hade jag velat gå in i huset, tänk så mycket historia det finns innanför väggarna. Så många tragiska livsöden och hemska berättelser. Lider med människorna som fick uppleva mentalsjukhus förr i världen, det är inte alls på samma sätt som idag.


Ramsviks Camping och Naturreservat..


 
Påväg hem från Västkusten så stannade vi till en sväng på Ramsviks Camping och Naturreservat. Där hittade vi maneter och en hel drös med snäckor som hade spolat upp på stranden. Med lite hjälp så plockade jag på mig massor med snäckor som jag ska använda som dekor, ni ska få se sen när jag är klar med allt.
 
Det var jätte mysigt och fint, även om solen hade gömt sig bakom molnen.


The cliffs in Smögen..


 
På de vackra klipporna i Smögen stannade vi till och grillade lite grann. Naturen är oerhört fin, även om den mest bara består av grönska och klippor. Skulle absolut kunna tänka mig att bosätta mig här över sommarn. Vintertid tror jag att det är helvetes kallt, eftersom att det ligger vid havet.

 
Vi såg sälar som simmade i vattnet, massa fåglar och en del fiskebåtar som var påväg ut på havet. Riktigt mysigt ställe. Varmt och skönt, solen lös till och från och, som jag sagt tidigare, oerhört vacker natur.
 
Smögen är absolut ett måste om ni har vägarna förbi Västkusten. Speciellt att vandra ut på klipporna och ta sig en liten paus. Det får ni verkligen inte missa.


Somewhere deep in the forest, where the animals live..


 
Jag och Emmie var ut på en liten roadtrip igår. Var och körde runt i skogen och snackade strunt, riktigt trevligt faktiskt. Hittade oss en bäck som vi tog lite kort på. Jag tror att vi var ute allt som allt i 3 - 4 timmar. Det är länge sen jag var ute och åkte bil i skogen. Ute på upptäcksfärd.
 
Emmie fick för sig att hon skulle ta kort och kika i trumman som vattnet rinner genom. Roligast hade ju varit om hon lyckats trilla i, men så kul fick jag inte ha. Men nog såg hon allt bra rolig ut då hon lutade sig över kanten.
 
 
En av vägarna vi hade tänkt ta var lite översvämmad, och vi ville inte direkt köra där. Kan lugnt säga att vi hade fel bil för det, så vi hittade oss en annan väg en liten bit bort istället, som tog oss till samma ställe.
 
Det är ganska kul att bege sig ut på upptäcksfärd i skogen. Har man tur kan man lyckas se något djur eller hitta något spännande. Denna gång såg vi inget mer än en massa fåglar och skog. Men trevligt hade vi allt.


Månadens SheSocial utskick från Tampons For Free..


 
Månadens VIP-utskick från Tampons for free kunde inte ha kommit vid ett bättre tillfälle. Verkligen perfekt med film då det är dåligt väder ute. Den Oscarsbelönade filmen Järnladyn från Scanbox Entertainment kommer verkligen att lämna sig bra någon kväll framöver.

Vill du också se Järnladyn? Hos CDON får du nu gratis frakt om du anger koden xY29k3wc i kassan.Vill ni också få gratis tamponger i brevlådan? Och få fina VIP-utskick?
Då tycker jag att ni ska gå in på Tampons for free och registerar er. När ni fått ert första tampong-utskick så behöver du bara blogga om det, och maila länk till: kontakt@tamponsforfree.se. Svårare än så är det verkligen inte. Ni måste även se till att svara på frågorna kring utskicket för att vara garanterad nästa utskick. Glöm inte det!


Dille på tillbehör..Playman.se är en sida på nätet där du kan skaffa tillbehör till din mobiltelefon, dator eller surfplatta. De har ett stort utbud på skal, skins, hörlurar och diverse andra tillbehör. Prylarna ni ser i bilden är prylar jag skulle kunna tänka mig att skaffa till min iPhone.
 
Eftersom att jag äger en iPhone så vill jag givetvis ha iPhone skal och iPhone tillbehör. Men det finns till andra mobiltelefoner också, kika in och se om tillbehören ni suktar efter finns till er telefon.
 
 


A wonderful day at Havets Hus..


 
I Lysekil gjorde vi ett stopp på Havets Hus. Ett stort akvarium där man kan gå och kolla in olika arter av vattendjur som är hemmahörande eller på besök i Västerhavet. Ganska fascinerande och intressant ställe, även fast det inte fanns så där överdrivet mycket att titta på. De flesta djuren sov eller låg gömda, så man såg inte allt för mycket. Men ändå ganska kul att få se vad det finns för djur i Västerhavet.

 
I vissa akvarium fick man till och med lyfta upp djuren och klappa/känna på dem. Lyfta på snäckor, känna på sjöstjärnor och kolla in jätte kräftor. En riktigt rolig upplevelse.
 
 
De har ett ganska stort utbud av fisk och andra vatten djur, några av dem är bland annat: Havskatt, Makrill, Pigghaj, Piggvar, Havsål, Tunga, Tånglake, Eremitkräfta, Havsnejlika, Hummer, Ishavssjöstjärna, Påfågelmask, Sjöpung, Tioarmad bläckfisk.
 
 
På bilden i mitten har ni en Havskatt. Riktigt läbblig fisk och stor som satan. Det är en speciell fisk och dess beteende påminner lite om däggdjurens. Den ligger ofta på sidan när den vilar eller sover, och är väldigt godmodiga och lugna fiskar. Man bör dock ha i åtanke att deras kraftiga käkar och tänder inte är att leka med. De kraftiga käkarna och tänderna kan, utan problem, krossa musslor, sjöborrar och olika kräftdjur.

En stor havskatt biter hårdare än en schäferhund, så det gäller verkligen att hålla sina små fingrar borta!
 
Har ni vägarna förbi Lysekil så kan ni alltid svänga in på Havets Hus. Ångrar inte att jag varit där, även om de var ganska lugnt i akvarierna.


jenniemariajohansson @ instagram


 
Följ mig på Instagram - jenniemariajohansson


I will remember before I forget..


Snart dags att bege sig till jobbet igen.. Få se vad kvällen erbjuder denna gång.

Igår gjorde jag inte många knop då jag hade jobbat 15 timmar i sträck natten innan, och idag har jag inte gjort så mycket heller. Mest gått och väntat på att få dra iväg och göra bort jobbpasset. För sen är jag ledig lördag och söndag! Ska bli skönt..

Nä, äta något och sen dra iväg.


Blev inte riktigt som det var tänkt..


Min E-tur (16-01) blev visst en hel natt. Vart lite körigt så det beslutades att jag skulle stanna kvar natten ut, och nu har snart natten passerat. "Bara" 3 timmar kvar och jag är svintrött. Jag är drygt 6 timmar ifrån att ha varit vaken i ett helt dygn.. Längtar verkligen efter en säng nu, men det får vänta en stund till.

Var ett tag sen jag var vaken en hel natt så kommer förmodligen att vara riktigt död då jag vaknat. Även om jag sovit tillräckligt eller inte.

Nu åter till lite sysslor innan jag somnar.. Skulle kanske ha letat åt mig ett par tandpetare? Nä, de skulle nog bara göra ont att ha dem kring ögonen..


Magnificent visit of a seagull..


 
Medan vi satt och fikade på Släggö, i Lysekil, så fick vi finbesök. Måsen Arne (som Hjärtat döpte honom till) hälsade på en sväng och fick lite fika av oss. En av de finare måsarna jag faktiskt sett, måsar brukar vara jätte äckliga och slibbiga men inte dem på Västkusten. Dem var jätte fina och ståtliga.
 


Our trip along the West Coast started in Lysekil..


 
Under onsdagen den 13 juni åkte vi en sväng ner till Västkusten. Det blev cirka 75-80 mil i bilen. Första stoppet blev i alla fall fina Lysekil. En stad jag skulle kunna tänka mig att bo i, eller i alla fall ha sommarhus eller dylikt. Blev ett besök på Havets Hus (bilder därifrån kommer senare) och sen blev det en fikapaus på Släggö. Ett klipparti bredvid Hamnen. Riktigt vackert.

Synd bara att det inte var strålande sol under hela trippen, men otroligt vackert oavsett.
Har ni varit på Västkusten någon gång? Vart har ni varit? Berätta gärna för mig vad ni tycker om Västkusten!
 
 


jenniemariajohansson @ instagram


 
Följ mig på instagram - jenniemariajohansson
 


Jisses..


Nu har min stackars lilla blogg stått stilla för länge.. Men orsaken till det är väldigt enkel, jag har jobbat arslet av mig. Sju av nio dagar för att vara exakt, och de två dagarna jag var ledig ville jag inte spendera framför datorn för att göra inlägg. I stället valde jag att umgås med vänner och bara vara. Denna vecka jobbar jag "bara" tre dagar, så det kan ju resultera i några fler inlägg. Har tre E-turer (16-01) framför mig med start på onsdag, kommer nog att gå vägen.

Nu ska jag kika vad vi ska hitta på till middag idag. Sen får vi se vad det blir ikväll. Lämna gärna en kommentar eller två om vad ni vill att jag ska skriva om, vore bra med lite tips då inspirationen tryter. Kommer några fler inlägg från vår resa till Värmland, men kan vara kul att läsa något annat också emellan åt.