Tillbaka till startsidan?

Den som letar skall finna..


 
I veckan har vi fullt upp.
Vi ska och kolla på två hus idag, ett imorgon, ett på onsdag och ett på torsdag. Ni kan väl hålla tummarna för att vi hittar ett hus som passar oss bland alla dessa? Som jag skrivit tidigare, så är jag rätt less på att leta, dock måste letandet fortgå för att vi ens ska kunna hitta nått. Men överlycklig lär jag vara den dagen vi hittat huset och fått nycklarna, väntan tills dess känns som en evighet men de får jag leva med ett tag. Har för övrig varit och köpt en ny kameraväska till vår Systemkamera. Äntligen får man plats med lite mer grejer. Har även fått Polarisationsfiltrena till alla objektiv - så nu kliar det i fingrarna efter att fara ut och fota. Ska se om jag hittar lite tid i veckan då jag ändå har några lediga dagar. 
 
Nej, nu ska jag bege mig till Hjärtats jobb och hämta upp honom. Sen är det dags för visning. Håll tummarna för oss! 


Att hitta sitt hus är fasen inte lätt..


 
Det här med att hitta sitt hus är inte lätt.
Vi har letat och letat ett bra tag nu, och ärligt talat så börjar jag bli väldigt less. Hittar vi inget hus innan vintern så blir det inget husköp förrän åt våren/sommaren. Vi tänker vara smart och låta bli att vi köpa hus på vintern då man inte ser grunden och tomten ordentligt. Kollade på ett hus i veckan som vi trodde skulle kunna passa oss, men ack så fel vi hade. Var inte alls något för oss, och det kom vi fram till på plats - så letandet fortsätter. Två hus är funna som har det vi vill ha, på papper. Men frågan är om de lever upp till våra förväntningar då vi väl kommer på plats - förmodligen inte. Ska försöka vara positiv och tänka positivt, men det är inte lätt då allt man hittar är skit. 
 
Som ni ser på planlösningarna ovan så vill vi ha minst 4 sovrum, och det är banne mig inte lätt att hitta ett hus som lever upp till våra förväntningar - och som har så många sovrum. Vi vill ha ganska stor tomt, dubbelgarage, bra planlösning, bra uppvärmning, bra pris - och hur lätt är det att hitta? Jag tror inte att vi hittar något hus i år i alla fall, men jag ska försöka vara positiv. Man kan ju bli glatt överraskad. 


jenniemariajohansson @ instagram..


 
Följ mig på Instagram @ jenniemariajohansson


Äpplet har fått sig en stor uppdatering..


 
 
Igår släpptes ios 7 till apple-prylarna. 
Installerade den endast på telefonen eftersom att jag läsa att GM till iPad är jävligt laggigt. Är inte sugen på att sitta med klösbrädan också ska det lagga. Det skapar bara irritation. Därav valde jag att enbart installera den på min iPhone 5, och vad tycker jag om uppdateringen såhär långt? Vissa grejer är ju en hit, och andra grejer är verkligen en miss. Tycker om att de har lagt till ett kontrollcenter. Det gör det enkelt att komma åt inställningar och grejer man använder ofta. Den är enkel, snyggt, smidigt och kommer verkligen att användas frenetiskt av mig. Tidigare har det varit så omständigt för man var tvungen in i inställningar och böka runt, nu går det på en handvändning. Den största missen jag hittat, än så länge, är safari. Inte alls trevligt att använda safari och surfa runt, för mig försörde dem mycket då de valde att göra om webläsaren. Gillar att de har gjort det lite snyggare när man ska bläddra mellan sidorna man har igång. Men det är något med hela webläsaren, dess utseende och hur man ska navigera sig bland bokmärken och historiken som gör att jag vill kräkas. Verkligen inte vad jag förväntade mig. Gillar inte heller det de har gjort med ens mappar. Har man många appar i mapparna så blir det sidor som man måste skrolla mellan. Det får bara plats med 9 appar per sida, vilket leder till att man måste skrolla åt sidan i mapparna för att leta det man hittar. 
 
 
Bra:
Kontrollcenter, notiscenter, ljusare operativsystem, meddelanden, lättare att navigera/stänga av öppna appar, nya signaler, finare utseende, snyggare när man får samtal/ringer upp någon, mjukare övergångar i appar, välkomstskrämen, multitasking, nya kamerafunktioner.
 
Mindre bra:
Safari, att man måste skrolla i mapparna om man har fler än 9 appar/mapp, bildgalleriet, det nya utseendet på kamerna, att tangentbordet är de gamla i vissa appar och nya i andra, väldigt platt utseende - saknar 3D  utseendet.
 
Kommer inte på så mycket mer bra och midre bra just nu, lär uppdatera allt eftersom jag kommer på. Har ju inte hunnit pillra runt i det nya operativsystemet ännu. Men som ni ser så väger ju det bra upp för det mindre bra, helt klart. Vissa saker kan man faktiskt lära sig att leva med. Har ni uppdaterat era apple-prylar? Vad tycker ni om ios 7? 
 


Don't facebook your problems.. Face them..Hösten är kommen, vilket betyder att vintern är inte långt bort!
Det märks tydligt att det inte är sommar längre, vi har det lite kallare om dagarna (speciellt på nätterna), löven på träden har börjat gulna, det blir riktigt mörkt om kvällar och nätter samt att det blåser en hel del. Det är lite ruggigt ute, titt som tätt. Enda fördelarna med hösten är att man kan tända ljus igen, visst det kan man året om, men det ger ingen mysfaktor utan mörkret, samt att det finns en hel del fint att fota. Så mycket vackra färger på alla löv, man blir så glad då man går ut och tar fram kameran. Förrutom det så ogillar jag allt som har med hösten och vintern att göra. Det blir så kallt och grått. Mörkt nästan dygnet runt och man blir så nedstämd.

För övrigt så är jag helt trött och slut idag. Har inte sovit mycket i natt och känner bara att jag skulle vilja krypa till kojs, men allt blir så knasigt om jag går och lägger mig nu. Får göra en tidig kväll ikväll istället, eller i alla fall försöka. Det brukar sällan bli som jag tänkt mig.


I’ve tried to cut these corners..


 
Idag är en slöar dag utan dess like!
Igår låg jag hela dagen i migrän, inte alls trevligt, och idag har jag sovit mer eller mindre hela dagen. Det behövdes då i alla fall, för nu känner jag mig bra igen. Hela kvällen har spenderats med att pillra lite i designen, och nu har jag gjort lite ändringar. Inga större ändringar (förrutom headern) men ändå tillräckligt för att jag ska vara nöjd.
 
Imorgon är det jobb för hela slanten, men det är ett kvälls/nattpass så jag får mig lite sovmorgon. Nu ska jag vara lite trevlig med Hjärtat och vårt besök. 


You can go your own way..


 
Sitter för närvarande i Arvidsjaur. 
Har laddat upp batteriet till kameran samt extra batteriet här eftersom att vi lyckats förlägga vår egna laddare. Bra jobbat, eller så inte! Har även hunnit fota lite nya bilder, så snart har jag lite mer bilder till bloggen. Är tråkigt att blogga utan bilder. Även om jag kanske inte bloggar om bilden i sig som läggs upp, så vill jag ändå ha bra och fina bilder att visa. Visst är det trevligare med blogginlägg som har en bild? Bara text är sällan kul.
För övrigt så är jag lite smått less. Varför har folk sån brist på fantasi? Någon enstaka gång, fine. Men i nästan allt? Hela tiden? Ja, verkligen störande. En aningen kryptiskt kanske, men må så vara. Orkar inte dra hela historien, har inte tid samt att alla behöver inte veta allt.
 
Jag har börjat prenumerera på FotoGuiden, riktigt kul. En tidning med väldigt mycket tips, trix och inspiration. Har insett att det börjar vara dags att införskaffa lite filter till objektiven också. Några close-up-, polarisation-, grå- samt uv-filter. Har ni nå tips på filter som kan vara bra att ha?


Världens bästa Hjärta fyller år..


 
Hipp hipp hurra! 
Idag är ingen vanlig dag, idag är Hjärtats födelsedag. Riktigt vad som kommer att ske kan jag inte avslöja eftersom att det är en hemlighet. Men han kommer att få en jätte bra födelsedag, det ska jag se till. 
 
Grattis världens bästa Hjärta.