Tillbaka till startsidan?

Vecka 9, dag 5 - Länka en städprodukt du tycker är bra..


Nu är det fredag och dags att länka igen.
Eftersom att vi är ganska ombytliga så har vi sällan samma produkter flera gånger efter varandra utan vi provar gärna annat. Så jag vet inte riktigt vilken produkt som jag kan länka - måste i såna fall vara alla Ajax-produkter som man använder. Annars vet jag inte.
 
Har ni något tips på bra städprodukter? Tar gärna emot tips, kanske min nya favorit är oupptäckt och används av er?


Everybody's born with their own curse..


 
Har varit lite seg på att skriva här på sistonde. 
Inspirationen har inte riktigt funnits och sen har jag inte riktigt varit speciellt sugen på att skriva heller. Det händer saker i livet hela tiden, och jag kan inte dokumentera allt i bloggen eftersom att privata saker är till för mig, mitt Hjärta och mina närmaste. Inget hela världen behöver veta. Helgen som var spenderades i Kiruna. Vi åkte upp fredag förmiddag och for hem söndag förmiddag. Så det var bara över helgen men det lilla är bättre än inget. Spenderade tid med mamma och lillebror samtidigt som vi hjälpte dem med deras datorstrul. Finns ingen bättre än Hjärtat att ta hjälp av när det kommer till datorer - min lilla datanörd som kan det mesta. Så nu har de två fungerande datorer som de kan surfa sönder igen. Annars har det inte hänt så överdrivet mycket. Vi har kollat lite hus, men de var inget för oss, så letandet fortsätter. Sen har jag spenderat lite tid med Anneli och Algot, ska även träffa dem imorgon igen. 
 
Jag har lite bilder på världens sötaste Algot som jag skulle vilja publicera på bloggen, men ska höra med Anneli först så det är okej. Man vill ju inte lägga ut bilder på andras barn hur som helst.


Vecka 9, dag 4 - Oannonserade gäster..


Om någon hälsar på oannonserat, får du skämmas för hur det ser ut hemma?
Jag får inte skämmas för att det skulle vara skitigt. Däremot så skulle jag nog, till och från, få skämmas för att det är stökigt och en oreda - som i många andra hem. Så länge man inte har högar med saker överallt så man knappt kan gå eller sitta i rummen så är jag gode nöjd. Då skämms inte jag i alla fall. Just nu har vi för liten lägenhet för våra saker, så vi har lite grejer ståendes i både vardagsrum, kök och hall. Tyvärr så får vi gilla läget tills vi hittat större.
 
Vi har dock sällan oannonserade gäster. Våra vänner och gäster är snälla och hör av sig innan, så man hinner fixa lite grann i alla fall innan gästerna kommer.


Vecka 9, dag 3 - Vem är det som städar hemma hos dig?


Det är faktiskt en delad börda.
Vi brukar hjälpas åt att städa hemma - speciellt vid storstädningar. När det kommer till småplockande och fixande så är det oftast jag eftersom att jag ogillar när det är grejer överallt. Hjärtat är jätte duktig och hjälper mer än gärna till, men oftast brukar jag vilja plocka själv. Han brukar dock överraska (som tillexempel när jag kommer hem från jobbet och så) med att ha plockat i ordning.
 
Så, ja. Det är oftast något vi gör tillsammans. Hur ser det ut hemma hos er? 


Vecka 9, dag 2 - Andras hem..


Bryr du dig om hur städat andra har det i sina hem när du besöker dem?
Ibland gör jag det och ibland inte. Det beror lite på. Att det är lite oreda hos andra och stökigt bryr jag mig inte så mycket om. Men är det en gigantisk oreda och jätte stökigt samt skitigt så bryr jag mig mycket - då vill jag helst vända på klacken och gå ut genom dörren igen. Får så sjukt ont i magen och kan inte vara i sånt kaos. Jag brukar sällan vara sen med att erbjuda min hjälp till att få ordning - om det nu inte är för stor oreda. För mycket kaos och för skitigt, då går jag därifrån istället. Man vill ju inte bli sjuk av att hälsa på någon. 
 
Är någon av mina läsare som mig? Eller bryr ni er inte alls?


Vecka 9, dag 1 - Är du en organiserad person?


Jag är en ganska blandad person tror jag.
Nog klarar jag av att det är oordning bland sakerna, men bara korta stunder. Vill gärna att allt ska lägga rätt på rätt plats och jag vill gärna ha koll på vart saker är - tillägnar dock inte hela mitt liv till att organisera mitt hem. Det får gärna vara lite oreda då och då, men inte för ofta. Jag har koll och kontroll över det viktigaste jämt, det vill säga alla papper. 
 
Nu är vi inne i vecka 9 och denna vecka innebär att temat är städning. 


Vecka 8, dag 7 - 5 låtar du rekommenderar..


Nu har vi äntligen en dag då jag kan rekommendera ordentligt!
Jag tänkte faktiskt lägga upp fem youtube-klipp med mina favoritlåtar just nu, så ni får gärna lyssna på dem om ni vill. Kan tänka mig att många inte riktigt har samma musiksmak som mig, men ni får gärna ge er åsikt - om ni känner för det. Här kommer dem, helt utan inbördes ordning.
 
 
 
 
 
 
Vad har ni för musiksmak? Samma som mig eller något helt annat? Ni får gärna tipsa mig om era favoritlåtar.. 


Äntligen en vettig grupp i Melodifestivalen..


Nu är det dags för sista deltävlingen av melodifestivalen. 
Ikväll hejjar vi, givetvis, fram Ammotrack. Det lär nog inte gå sådär jätte bra för dem, för rock går inte alltid hem hos Svenska folket. Men jag håller alla tummar och tår för att det går bra för dem. Underbara Ammotrack! Har till och med fått mamma att gilla dem - hur bra som helst! 
 
 


Vecka 8, dag 6 - Hiss & Diss - Musik


Då var vi inne på lördag igen och det är dags för en hiss och diss lista.
Jag provar på att skriva tre punkter på varje och se om jag lyckas. Det är inte säkert för just nu är hjärnan som gröt och jag känner mig konstig. Men jag gör ett försök.
 
Hiss: 
- Den oändliga variationen av musik
- Att man hela tiden kan hitta ny musik att gilla
 
Diss: 
- Alla fjantiga låtar folk spelar in (som verkligen inte är värd att lyssna på)
- Alla musiker som spårar ur
- All skit som florerar omkring musikerna (droger och dylikt)
 
Jag gjorde ett ordentligt försök, men fick inte riktigt fullt på alla punkter. 


Vecka 8, dag 5 - Tips som handlar om musik..


Tipsa om något intressant som har med musik att göra!
Satan vad jag känner mig helt korkad och tom. Jag kommer inte på något att tipsa om, jävlat inget alls. Helt sjukt. Har suttit i snart en timme och försökt komma på något intressant att tipsa om men det står helt still i mitt huvud. Ska bli spännande att se vad alla andra i utmaningen har tipsat om, för jag kommer verkligen inte på något. Vill inte tipsa om ett band eftersom att jag kommer att jag kommer att skriva om mina favoritlåtar och band senare. Känns onödigt att tipsa om samma sak flera gånger. 
 
Hur går det för er i utmaningen? Har ni lätt att komma med svar på allt, eller har ni lite problem ibland också? 


Vecka 8, dag 4 - Instrument..


Om du fick spela vilket instrument du ville och vara grym på det, vilket blir det?
Då skulle jag välja antingen gitarr eller piano. Har alltid tyckt att det sett så fint ut med personer som är grymma på piano. Fingrarna bara flyter över tangenterna utan minsta ansträngning - så sjukt vackert. Gitarr behöver jag väl inte riktigt förklara? Det är väl ett instrument de flesta vill kunna spela och vara bra på? Det är något speciellt med gitarr, något speciellt som inte riktigt går att beskriva. 
 
Vilket instrument skulle ni välja? Något utöver det vanliga?


Vecka 8, dag 3 - Härligt minne kopplat till musik..


Berätta om ett härligt minne kopplat till musik.
Så bra gick det för mig med denna veckans kategori. Jag kommer nämligen inte på något härligt minne kopplat till musik. Sen har inte jag världens bästa minne, så att försöka komma ihåg saker är inte det lättaste. Musik för mig kopplar jag inte till händelser på det sättet, jag kan inte koppla samman saker med musik. Det jag kopplar med musik är känslor, vilka känslor jag känner och vilket humör jag är på. Inte själva händelserna i sig, vad jag gjorde eller vart jag var. 


Vecka 8, dag 2 - Vad säger andra..


Vad säger andra människor när du sjunger?
Ja, vad säger dem? De flesta säger ingenting egentligen. Jag ställer mig ju inte direkt och sjunger var och hur som helst. De flesta som har hört mig sjunga har då inte sagt att det låter förjävligt, men inte att det låter bra heller. De är ganska neutrala. Ärligt så är jag inte så brydd heller om vad andra anser om min sångröst, jag är ingen sångerska och kommer aldrig att vara det. Att yla till radion då man städar eller kör bil - det gör jag gärna. Skulle aldrig ställa mig på scen inför publik och sjunga. 
 
Jag har inget videoklipp att visa från då jag sjunger - ett sånt klipp kommer jag aldrig att spela in heller. Vad säger människor om er sångröst? 


Det kan vara ganska roligt med färg..


 
Har lekt lite grann i Photoshop.
Inte finaste fixet av hårfärg - det duger för stunden för jag orkade inte vara nogrannare än så just nu. Jag har suttit och lekt lite grann och äntligen lyckats bestämma mig för hur jag ska göra med mitt hår. Ska inte färga håret i någon av färgerna på bilderna, men lite mer färgglad än mörkbrun har jag tänkt bli. Sen får vi hoppas att det blir bra. Jag har tänkt leka lite mer med andra färger senare, vart lite less photoshop för stunden.
 
Ska bli spännande och se om håret blir som jag har tänkt mig. Berättade inte direkt för er hur jag planerar att fixa håret, men det är för att ni får se det färdiga resultatet när det är klart istället. Dock så får ni inte se något resultat förrän slutet på februari / början på mars. 


Vecka 8, dag 1 - Min musiksmak..


Vad för slags musik gillar du?
Jag tror att vi har en kategori som passar mig lite bättre denna vecka än förra veckan. Min musikstil är olika från dag till dag. Så i dagsläget skulle man klassa mig som allätare - förrutom att jag verkligen inte klarar av jazz, techno och klassisk musik. Mitt hjärta klappar lite extra mycket för rock och metal, och det kommer det alltid att göra. Men det är trevlig att lyssna på lite pop lite då och då. I bilen spelar jag mycket pop, sånt som rullar på radio just nu medan jag spelar mycket rock och metal då jag städar eller är arg. 
 
Jag är en sån som speglar mycket av mitt mående i musiken jag lyssnar på för stunden. Är det mycket tung musik, metal och dylikt då är det oftast något som stör mig eller som jag kämpar lite med, medan om det är mycket pop så är jag på ganska glatt och välmående humör. Givetvis kan jag lyssna på metal bara för att jag gillar musiken och har vissa låtar jag fastnat för som gärna får spelas om och om igen utan att det avspeglas från mitt mående. Vad lyssnar mina läsare på för musik? Något ni kan tipsa om? 


Ska bli spännande att kolla på 3D-filmer hemma i soffan..


 
Vi blir med ny och större tv till vardagsrummet. 
Hjärtat har tjatat hur länge som helst om att få skaffa en ny tv, och nu är han äntligen tyst för det är påväg en ny till oss. Jag ville egentligen inte att vi skulle skaffa en ny tv förrän vi har hittat ett hus eller större boende eftersom att jag tyckte att den vi har duger. Men har märkt mer och mer att den är lite stenålders om man jämför med dagens tv-apparater. Det blir en 55" LG som får flytta hem till oss - en vit och fin tv. Ska bli spännande när den kommer, för det kommer verkligen att bli stor skilland på den nya jämte den gamla. 
 
Nu undrar vi ju dock vad vi ska göra med vår samsung som står i vardagsrummet. Vi har redan en tv i sovrummet som duger där inne, så byta plats på den bara ger inget. Får väl se vad vi kommer på och hur vi gör. 


Vecka 7, dag 7 - 5 bästa sakerna..


De fem bästa sakerna jag har vunnit i tävlingar. 
Nu ska jag lista de fem bästa sakerna jag har vunnit i tävlingar - har bara medverkat i bloggtävlingar och dem är inte många. Men jag gör ett försök och listar det lilla jag har vunnit. Jag listar dem helt utan inbördes ordning.
 
- Hudvårdskit från Stockholmsgruppen (body lotion, face masc och face moisturizer).
- Ett tandsmycke i vitt guld från Twinkles.
- Ett tandblekningskit från easewhite.
- En skiva från metalbandet Twins Crew.
 
Sen kommer jag faktiskt inte på något mer. Har säkert vunnit fler saker men inga jag kommer ihåg just nu. 


Vecka 7, dag 6 - Hiss & Diss - Tävlingsregler..


Då var det lördag igen och dags för ännu en hiss och diss lista.
Nu är det tävlingsregler som ska hissas och dissas, och jag vet seriöst inte hur jag ska lyckas med denna list. Känns som att jag är den korkaste människan på jorden, eftersom att jag inte kommer på något hiss eller diss överhuvudtaget. Tävlingsregler är bra, det gör ju att man måste förhålla sig till något och det gillar jag. Vet inte riktigt vad jag ogillar med tävlingsregler. 
 
Denna vecka var inte lätt. Tävlingar var inte mitt ämne - det har jag verkligen märkt. Får väl hoppas att de andra kommande veckorna blir bättre. 


Inredning är hur kul som helst..


Ikea kök - bildkälla.
 
Här kommer lite köksinspiration.
Ungefär såna här luckor och handtag vill jag ha i mitt kommande kök. Har på känn att vi kommer att bli tuvna att fixa till köket (på sikt givetvis och förhoppningsvis inte det första vi måste göra) i huset vi köper eftersom att husen sällan ser ut som man vill. Kaklet, luckorna och handtagen har ungefär det utseendet som jag vill ha. Vill även ha vitrinskåp upptill, och då hela skåp och inte såna som de på bilden. Kan tänka mig rostfria vitvaror, men då ska de passa in. Föredrar helst vitt, men det kan vara snyggt med lite brytning mot allt vita. Vill ha mörka bänkskivor, gärna åt det svarta hållet. 
 
Det är synd att man inte kan hitta en bild på det exakta köket som man har tänkt ut. Är nog många som har precis ett sånt kök som jag vill ha, så det är synd att inte hitta något mer exakt. Men nu vet ni lite grann över hur jag vill ha mitt kommande kök.


Vädergudarna måste vara lite sjuka..


 
Jag längtar verkligen till våren och sommaren!
Det kan inte nämnas nog mycket, kanske blir lite tjatigt men må så vara. Jag vill verkligen ha vår och sommar för denna vinter är helt knasig. Det är växlande mellan jävlat iskallt och plusgrader. Vi brukar inte ha upp till +5, solsken och takdropp i februari, för att sen någon timma senare ha minusgrader och snöstorm. Helt galet. Vädret får gärna bestämma sig. Ska det vara vinter så får det gärna vara vinter, det ska inte vara plusgrader. Ska det vara plusgrader så kan det lika gärna bli vår och sommar så man får lite värme och lite grönska att fota. 
 
Ingen av husen som vi tittade på igår var något att ha, inte för oss i alla fall. Att det ska vara så svårt att hitta något. Vi har hittat ett hus som ser bra ut på papper och på bild - får väl se vad det är i verkligheten. Jag har inga forhoppningar eller förväntningar längre eftersom att jag bara blir så besviken och ledsen. Hur lång tid ska man egentligen leta och vänta? Hur länge orkar man innan man ger upp?


Vecka 7, dag 5 - Länka en tävling på internet..


Länka en tävling på internet som du deltar i just nu.
Det går mindre bra eftersom att jag har lagt tävlingar på hyllan ett tag, så ni får klara er utan en länk från mig. Är inne i en period då jag tycker att tävlingar är tråkiga och jobbiga, men det lär ta en omvändning till våren tror jag. Men just nu ser det ut såhär, så ni får helt enkelt ingen länk från mig.
 
Har ni några roliga tävlingar som ni är med och tävlar i? I detta inlägg tar jag gärna emot lite tävlingstips. Kanske hittar jag en tävling som passar mig?


Man kan alltid hoppas..


| Canon EOS 1100D + EF 50mm f/1,8 II  |
 
Torsdag idag och vi har varit på husvisning.
En husvisning avklarad precis efter lunch och om drygt två timmar ska vi iväg på en till visning. Första visningen var inget för oss, huset hade potential men det var inget hus vi kände att vi ville lägga pengar på. Tror inte att vi skulle trivas där. Får väl se om det andra huset är något att ha - har inte direkt några förväntningar eller förhoppningar på det. Men man vet aldrig. Har andra visningar inbokade nästa vecka också, får väl se om de kan vara något. 
 
Jag vill verkligen hitta ett hus snarast. Ett hus man kan göra till sitt kryp in, som man trivs och mår bra i. Inte bara det, jag vill även hitta ett bra hus så vi får hem katterna. Saknar faktiskt att ha dem hemma.


Vecka 7, dag 4 - Tävla för äran?..


Om man bara tävlar för att vinna äran, är det någon mening att vara med då?
Enligt mig så är det inte det. Jag har då aldrig varit med i en tävling enbart för ärans skull - inte när det kommer till tävlingar på internet (bloggtävlingar och dylikt). Att tävla inom sport för ärans skulle är som en helt annan sak. Men tävlingar på internet ska inte tävlas enbart för ärans skull, man brukar faktiskt tävla för att man faktiskt vill vinna det man tävlar om, i alla fall jag.
 
Vad tycker ni? Är det någon mening med att tävla om man bara vill åt äran?


Vecka 7, dag 3 - Vad är det allra sämsta du vunnit?..


Men oj, hur ska man kunna svara på denna då?
Ingen aning faktiskt, tror aldrig att jag har tävlat om något som jag inte velat ha och på så vis har jag ju även inte vunnit några dåliga saker. Vilket betyder att jag har inte vunnit något som har varit det allra sämsta - varför skulle jag vara med och tävla om det är något jag inte vill ha? Ganska onödidgt enligt mig.
 
Det finns många tävlingar ute på internet som verkligen är skräp, inget för mig. Men då väljer jag att inte vara med istället för att tävla för tävlandets skull. Onödigt att vinna sånt man inte vill ha och som bara kommer att stå på en hylla eller ligga i en låda och samla damm. 


Bra avslut på födelsedagskvällen..


Igår fick jag lite besök.
Anneli, Mika, Algot och Lidas har var här och sa grattis samt åt lite fika. Riktigt trevligt då ens närmaste kommer förbi, säger grattis och bara surrar bort en stund. Algot var lika charmig som vanligt - världens myspojke. Hjärtat hade köpt en tårta från Ekberg's åt mig, en bukett med tulpaner och var nästan redo med att säga grattis till mig då jag kom hem. Jag tror att jag var lite för snabb hem, för han var inte riktigt redo - men det var gulligt och mysigt ändå. Han lagade gomiddag åt oss (Marinerad fläskfilé, klyftpotatis, beasås och pepparsås) och det var riktigt gott. Undra om jag ska låta han laga mat lite oftare, för han är riktigt duktig på det. Efter middagen vilade jag en stund - var så grymt trött efter jobbet så behövde lite vila innan besöket kom. Sen vart det mys med kära vänner. 
 
Hade en bra födelsedagskväll, med underbara vänner. Mycket skratt, bebismys och surr - precis som det ska vara.
 
 
 
| Canon EOS 1100D + EF 50mm f/1,8 II  |


Vecka 7, dag 2 - Vad tävlar du helst om?..


Det är väldigt olika beroende på humör och vilka vinster som faller i smaken just då.
Jag har tävlat om lite allt möjligt. Att från elektronik, tillbehör, smink, hudvård, hårvård och till och med sexleksaker. Så jag har som varit med och tävlat om lite allt möjligt och faktiskt vunnit en del av dessa saker också. Men jag har ingen speciell kategori av saker som jag gärna tävlar om. Utan tar det som faller mig i smaken för stunden. 
 
Har dock tappat intresset för tävlingar helt för tillfället. Vad tävlar mina läsare helst om?


Grattis på födelsedagen Jennie..


 
 
Grattis på min födelsedag!
Ja, idag blir man hela ett år äldre. Så nu är man 26 istället för 25. Hur känns det då? Helt okej faktiskt. Ända sen jag skulle fylla 18 har jag haft en redig åldersnoja. Har verkligen inte velat fylla år, men i år har det hänt något. Kanske har jag mognat? Kanske har jag det tryggare runt omkring mig? Kanske är det till och med så att jag har början på ett bättre år? För nu har jag ingen noja alls, det gör mig inget alls att bli ett år äldre. Jag ser som fram emot framtiden, och allt den har att erbjuda. Ser fram emot kommande födelsedagar med familj och vänner. Har äntligen hittat vad som skapar glädje i mitt liv och kan känna mig lugn, trygg och glad över hur det ser ut. 
 
Jag önskar att framtiden kunde komma lite snabbare, men allt har sin tid. Tålamod är, som sagt, inte min starka sida. Men övning ger färdighet. Grattis till alla er där ute som delar födelsedag med mig. Hoppas att ni får en underbar dag!


When it's all said and done..


| Canon Eos 1100D + Canon Zoom Lens EF-S 18-55mm f/3,5-5,6 III |
 
Nu har jag äntligen fått till min design.
Uppladdad och klar, och jag känner ett nytt sug efter att blogga då det blev ljusare och lite mer stilrent här inne. Undra varför jag egentligen måste byta design för att få mer energi till att blogga, det måste ju ha och göra med att jag städigt kräver förnyelse? Kan då inte tänka mig något annat. 
 
Vad tycker ni? Bättre, sämre? Något som ser konstigt ut? Säg till i såna fall så får jag fixa till det..


Vecka 7, dag 1 - Medverkan i tävlingar..


Har du varit med i någon tävling som visats på tv?
Nej, det har jag faktiskt inte. Inte vad jag kan minnas i alla fall. De flesta tävlingar jag var med i kom från bloggar - då jag var i tävlingssvängen. Var länge sen jag var med och tävlade om något, det intresset har som försvunnit för chanserna att vinna är minimala. Så, kort och gott, nej jag har inte medverkat i en tävling som visats på tv! 
 
Har någon av mina läsare gjort det? Uta


Ibland går det inte alltid som man vill..


Sitter och kodar för fullt. 
Känns som att ögonen snart kommer att vara fyrkantiga eftersom att jag har suttit, mer eller mindre, hela dagen med att koda en ny design till bloggen. Eftersom att jag kräver förändring och förnyelse ganska ofta så har jag sällan en design länge. Vet på ett ungefär vad jag vill åt, men har inte riktigt hittat dit än. Mitt största problem är headern, jag vet inte hur jag vill ha den och jag vet inte om jag ens vill ha en överhuvudtaget. Men hur gör man det på ett snyggt sätt då? Hur gör man det snyggt utan och hur gör man en snygg header om man ska ha en? Vilket problem jag sitter med. Har alltid tyckt att det är svårast att fixa till en header på bästa sätt, men nu är det nästan skamligt hur sabla svårt det ska vara. Inget jag knåpar ihop passar ihop med resten, inget ser någorlunda bra ut, allt är skit. Hur löser man det problemet?
 
Usch, så ledsamt. Ingen som har något förslag på header? Jag har verkligen fastnat och det känns som att jag inte kommer att komma någonstans..


Älskar tulpaner, dem är så vackra!..


 Canon EOS 1100D + EF 50mm f/1,8 II 
 


Vecka 6, dag 7 - 5 saker som aldrig kommer in i ditt hem..


Nu var vi där igen med att lista saker. 
Detta är fasiken inte lätt - att lista är inte min starka sida. Vet inte ens om jag har fem olika saker som absolut inte får komma in i mitt hem. Tror att jag kanske måste ta hjälp av Hjärtat på denna, för jag kommer bara på en sak. 
 
Fem saker som aldrig kommer in i mitt hem: 
- Furumöbler kommer aldrig någonsin in i mitt hem igen, om de inte är ommålade till vitt. 
- En tjockteve kommer då definitivt aldrig att få komma tillbaka, om de ens säljs såna längre? 
- Rottingmöbler, måste ju vara bland det gräsligaste som finns.
-
 
Så mycket blev det av de fem sakerna. Kommer verkligen inte på något mer.
Vad tycker ni? Vad har ni för saker som absolut inte skulle få komma in i ert hem? 
 
Taggar: 365dagarsutmaning, Utmaningar


En vän som kan uppfylla alla mina behov snabbt och enkelt..


 
Åh, älskade underbara laptop!
Under jul sålde jag min stora laptop till pappa, eftersom att de var i behov av en bra dator och jag tyckte att 15" var lite för stort för mig. Jag gillade datorn jag hade, den klarade av allt det jag höll på med och så, men den var lite för stor och otymplig för mig. Införskaffade mig en ny superdator istället som är enklare, mindre och smidigare. Den klarar allt jag vill att den ska klara + lite till. Det blev en Sony Vaio Pro 13 - min första Sony dator. Hade lite strul med den i början, men det har gått till sig och nu går den som en klocka. Den är liten - har en 13" skärm, tunn - är 1,7 cm hög, och super lätt - väger endast 1kg, samt att den har prestandan till allt jag vill och ännu mer än det. Man kan ju inte göra annat än älska den. 
 
Någon fler än jag som har en Sony Vaio? Vad tycker ni om eran?


Vecka 6, dag 6 - Hiss & Diss - Ditt hem..


Då var det lördag igen och ännu en Hiss och Diss.
Någon annan än jag som tycker att det är svårt att Hissa och Dissa saker? Tycker även att det är svårt att lista saker, vet inte varför men kommer sällan på något. Känns som att det bara blir en massa trams och att jag aldrig riktigt kommer på eller fram till någon vettigt. Så de kan vara, bara tuta och köra nu då eller? Jag tror det!
 
Hiss:
- Att vi har en ganska mysig lägenhet.
- Att vi bor på ett bra område.
- Att vi mer än gärna bott kvar om det varit större.
 
Diss:
- Att vi bor ganska trångt, hade gärna fått vara större.
- Att vi inte kan renovera och göra om som vi vill, tjänar inget på att göra om en hyreslägenhet
- Att det inte är vårt egna, utan att det är just hyreslägenhet.
 
Det där gick ju ganska fort. Nu kanske det inte handlade om inne i vårt hem precis, men det handlar om vårt boende i alla fall. 
 
Taggar: 365dagarsutmaning, Utmaningar


Sover som en prinsessa i vårt sovrum..


 
 
 
Förra veckan gjorde vi om lite grann i sovrummet. 
Vi höjde upp sängen en aning, och det blev mycket bättre. Känns lite som en ny säng och det är skönare att ta sig i och ur sängen eftersom att den är högre upp. Tidigare var den nästan på golvet - kändes det som i all fall. Vi har nya täcken, nya kuddar och nya sängkläder i sängen. Sängen är mysigare och behagligare att sova i. Har spenderat mycket tid här inne nu under min sjukperiod. På första bilden ser ni mina två blå tavlor och spegeln som står lutad mot väggen. Tavlorna har jag gjort mig av med och hängt upp två vita ramar med bilder som jag själv har fotat i - ni ser dessa tavlor på andra bilden. Spegeln flyttades endast till en annan vägg - ni ser vart på tredje bilden. Sen har vi bytt ramar och satt nya bilder i ramarna som är på hyllan ovanför sängen samt tavellisten som är ovanför ljusen. Så lite småfix har vi gjort och, enligt oss själva, så har det blivit mycket bättre här inne. Funderar på att hänga upp mina vita gardiner här inne, istället för de gröna. Men jag vet inte, är rädd att det ska bli för mycket vitt. Ska fundera en stund till så får vi se - Vad tycker mina kära läsare? 
 
Filten som ligger på sängen - som ni ser på första bilden, har jag fått av Hjärtat i födelsedagspresent. En tidig present eftersom att jag inte fyller år förrän på tisdag. Jag har blivit helt tokig i komönstrat - så satans snyggt. 


Vecka 6, dag 5 - En bloggar som har det fint hemma..


Länka till en bloggare som du tycker har det fint hemma. 
Jag länkar ännu en gång till fina Ida - adaras.se. Hon har verkligen ett fint hem som hon och hennes sambo har renoverat och fixat till. Kika in här och kolla in deras hem - som är väldigt stilrent och snyggt. 
 
Visa mig gärna hur era hem ser ut. Lämna en länk till bilder på ert hem i en kommentar så får jag kika på era vackra hem.
Taggar: 365dagarsutmaning, Utmaningar


Vecka 6, dag 4 - Vilken prydnad skulle du ha sparat?..


Om du bara fick välja en prydnad som du redan har att spara, vilken blir det?
Denna fråga är nog bland de svåraste hittills - för jag tror inte att jag har någon speciell prydnad som jag skulle spara. Inte vad jag kan komma på just nu. Jag har kollat mig omkring, jag har letat, men jag hittar ingenting som jag känner att jag absolut skulle spara. Som jag absolut måste ha kvar. Allt är utbytbart - på gott och ont. 
 
Har ni någon speciell prydnad som ni känner att ni absolut måste ha kvar? Berätta gärna - skulle vara kul att få se vad mina läsare har för speciella prylar som betyder mycket. 
Taggar: 365dagarsutmaning, Utmaningar


Det är trevligt att solen vill kika fram..


 
Här har vi verkligen sjukstuga.
Den ena sjukan avlöser en andra och vi blev dåliga båda två. Hjärtat har legat risig sen söndag och jag sjuknade in ganska ordentligt igår. Låg i natt och huttra under täcket med feber på 38,8 med två febernedsättande i kroppen - väldigt jobbigt kan jag lova. Slutade med att det blev ett besök på vårdcentralen idag för att få reda på vad som är fel, och ett svar fick jag allt. Har en infektion i kroppen, hur trevligt är det då? Hjärtat är på bättringsväg medan jag fortfarande är hängig. Har fått utskriven penicillin nu, så förhoppningsvis vänder det inom kort. Är jävligt trött dock, känns som att jag inte gör annat än sover för tillfället. Men det är bra, eftersom att kroppen självläker då. 
 
Bilden är tagen med min iPhone under promenaden med Anneli, Algot och Java.


Vecka 6, dag 3 - Vilken stil har du hemma?..


För tillfället har vi som många andra svenskar hemma. 
Det vill säga äkta IKEA-stil. Nästan allt i lägenheten kommer från IKEA. Så ja, ni kan nog lista ut lite hur min stil hemma är då? Väldigt enkla och stilrena möbler och allt går i vitt - förrutom soffan, datorstolarna och databordet typ. Egentligen så skulle jag ha kunnat fixa bilder på hemmet så ni hade kunnat få se, men jag känner inte att jag vill fota vårat röriga hem. Väntar med mer fotande av hemmet tills vi har flyttat. Så ni får kika in i kategorin Hemma, där finner ni lite bilder på vårt nuvarande hem. 
Taggar: 365dagarsutmaning, Utmaningar


Vecka 6, dag 2 - Rotande i badrumsskåp..


Vad tycker du om att andra människor rotar i ditt badrumsskåp när de lånar toaletten?
Ärligt talat så bryr jag mig inte alls om det. Har inget där att dölja och vill folk kolla i mitt badrumsskåp - varsågod. Där finns endast tandkräm, tandtråd, någon rakhyvel och extra rakblad. Det vill säga - inget intressant. Så vill folk kolla så är det bara att kolla.
 
Synd att jag inte har hunnit eller orkat fixa bilder till mina utmaningsinlägg, så de blir så tråkiga utan. Men någon gång under detta år så bör jag hinna fota några bilder som passar något inlägg här. 
Taggar: 365dagarsutmaning, Utmaningar


Sometimes the bed can be your best friend..


 
Idag har vi en riktigt slappardag som spenderas i sovrummet. 
Hjärtat är sjuk och jag har jobbat natt så när jag kom hem började vår slöardag i sängen. Tanken var väl inte att spendera mer eller mindre hela dagen här, men nu blev det så. Jag har varit ut på lite ärenden idag, veckohandlat och lite sånt - så hela dagen har jag inte varit i sängen. Men när jag kom hem igen så blev det att burra ner sig i sängen igen under min mysiga filt och bara vara. Förmodligen så lär vi ha hela kvällen i sängen - den är ju så jävla skön. Sen vi införskaffade lite nytt till sovrummet (har tänkt skriva ett inlägg om det senare) så har sängen blivit helt underbar. Skulle verkligen kunna bo i denna säng, i alla fall för stunden.
 
Ursäkta dåliga kvaliten på bilden, men det är en iPhone bild i ett mörkt rum så då är inte kvaliten alltid den bästa. Men jag ville i alla fall visa er min lilla mysplats för tillfället. 


Vecka 6. dag 1 - Hur ser ditt drömhem ut?


Mitt drömhem går inte att visa i bilder.
Så som mitt drömhem ser ut finns bara i mitt huvud och kan inte visas föränn jag har ett hus att förvandla till mitt drömhem. Hoppas verkligen att vi hittar vårt hus snart, för jag har så mycket tankar och idéer som jag vill förverkliga. Finns så mycket jag vill göra och fixa, men inget att fixa med. Ni ska få se hur mitt drömhem ser ut när vi har hittat huset och satt vår egna prägel på den. Tills dess får ni nöja er med detta tråkiga inlägg utan någon riktig information om hur mitt drömhem ser ut. 
 
Denna vecka har överrubriken Hemma. Är ni sugna på att vara med i denna utmaning ni också? Då är det bara att ni hoppar in. Ni hittar all information och listan i helhet hos Liie.se - direktlänk till 365dagarsutmanings-inlägget här!
Taggar: 365dagarsutmaning, Utmaningar


Ge mig vår och sommar, aldrig har jag väl sagt det förr?..


| Canon Eos 1100D + Canon Zoom Lens EF-S 18-55mm f/3,5-5,6 III |


Vecka 5, dag 7 - Statusuppdateringar/inlägg som stör..


5 slags statusuppdateringar / inlägg du stör dig på på sociala medier. 
Ja, då var vi där med att lista saker igen och när det kommer till detta har jag hur mycket som helst men vet inte om jag vill delge allt till er. Men jag listar några saker och lyckas jag få ihop fem stycken så är det ju jätte bra.
 
- Tyck synd om mig statusar/inlägg. Det är mer än en person som skriver såna. Visst att man skriver statusar/inlägg ibland där man uppger det faktum att man är sjuk eller dylikt. Men inte då det blir var och varannan dag, då blir man jävligt less.
- Reklam-statusar. Jag vill inte ha reklam om allt, utan är jag intresserad av något så letar jag upp det själv. Reklam-inlägg på bloggar kan jag ta, för det kan vara intressant information. Men reklam på, bland annat Facebook, klarar jag mig verkligen utan.
- Statusar/inlägg som berättar allt du gör, när du gör det och hur du gör det. Jag behöver inte minut för minut uppdatering gällande alla. Är jag intresserad så frågar jag, man behöver inte tvinga på mig information.
 
Nä, jag kommer inte på något mer. Jag tror att de där tre punkterna har redogjort för det jag stör mig på mest. Finns säkert mer, men kommer, som sagt, inte på något mer.
 
Taggar: 365dagarsutmaning, Utmaningar


Varför utsätter man sig egentligen för den plågan?..


Alltså, värdelösa Melodifestivalen. Har nog inte varit med om värre startfält, riktigt värdelöst.
Jag fattar inte varför man egentligen plågar sig själv med att sitta och se på skräp, för det finns knappt någon vettig musik med. Jag gillar Sylvester Schlegel, låten var ju inte bäst men det är något speciellt med honom som gör att man gillar honom oavsett. Resten var riktig jävla smörja. Det ser dock ut att komma RIKTIG musik under andra deltävlingar, men givetvis så kommer det Svenska folket att vara så sabla kinkiga och de kommer inte att komma någon vart i tävlingen - som vanligt. Det som faktiskt är bra röstas aldrig fram, utan all sabla smörja det ska gå vidare. Inte konstigt att vi sällan vinner, eller? Inte för att jag är speciellt brydd och ja, jag vet att jag kan låta bli att titta på skiten. Men samtidigt, jag har väl rätt till mina egna åsikter även fast jag säger att det är skit? Tråkigt att det bara går utför med Melodifestivalen, och att det bara kommer en massa dynga med som inte alls är bra att lyssna på. Men så är det, bara gilla läget - men ibland måste man uttrycka vad man tycker och tänker. Förmodligen tycker de flesta av er inte alls som mig, och tur är väl det. Hur skulle världen egentligen se ut om vi alla tyckte likadant? .
 
Då har jag spytt ut lite grann, kände att det behövdes. Inget ni egentligen behöver läsa, och har ni läst det så - tja, synd för er. Det är bara en massa galla som behövde komma ut så jag kanske kan hoppas att andra delfinaler under Melodifestivalen faktiskt blir bra och njutbara - mer eller mindre i alla fall. Vad tycker ni om kvällens startfält? 


Vecka 5, dag 6 - Hiss & Diss - Sociala medier..


Nu är det lördag igen och dags för ännu en Hiss & Diss. 
Jag vet inte riktigt hur jag ska kunna Hissa och Dissa sociala medier, visst jag har många tankar och åsikter gällande sociala medier. Men jag delar bara med mig av lite grann, så får vi väl se om jag är ensam om att tycka såhär eller om ni delar mina åsikter.
 
Hiss: 
- Hela världen finns på din datorskräm.
- Snabba nyher både från nyhetssidor och vänner.
- Möjligheterna att förmedla sina tankar, känslor och åsikter med omvärlden.
 
Diss: 
- All störande reklam som man inte är intresserad av.
- Alla spel runt om på sociala medier som man inte alls vill spela.
- Alla förfrågningar man inte vill ha och allt spam som driver en till vansinne.
 
Hiss- och Diss-listor är verkligen jobbiga, eftersom att i de flesta fall så kommer man inte alls på något som passar in. Eller så är det helt tråkiga och onödiga saker som ploppar upp i skallen på en. Vad tycker ni om Hiss och Diss? 
Taggar: 365dagarsutmaning, Utmaningar