Tillbaka till startsidan?

Vecka 5, dag 5 - En person som sköter sig bra..


Länka till en person / företag som du tycker sköter sig bra i sociala medier.
Det finns så många personer som sköter sig riktigt bra i sociala medier, och eftersom att jag inte riktigt vet vad som menas med sköter sig och på vilket sätt. Så tolkar jag det på mitt sätt och tar det som en person som gör något bra med sitt sociala mediaforum. Då måste jag verkligen länka till underbara Ida - adaras.se, för hon har verkligen gjort något riktigt bra med sin blogg och lyft den till skyarna. Hon är mån om sina läsare och vårdar sin blogg ömt. Hon är som klippt och skuren för att blogga och driva sociala medier i någon form. 
 
Har jag några läsare som läser Idas blogg? Hon är verkligen en härlig tjej, och har ni inte varit in på hennes blogg någon gång så tycker jag verkligen att ni ska bege er in där. 
Taggar: 365dagarsutmaning, Utmaningar


När ska detta få ett slut egentligen?..


Helt slut i både kropp och knopp.
Det kan man lugnt säga. Har inte haft den bästa natten - sömnmässigt. Men det har fungerat ändå. Klev upp omkring 10 tiden, gjorde mig i ordning och for på husvisning med Hjärtat - inget hus för oss dock så letandet fortsätter. Därefter drog jag ut på en promenad med Anneli, Algot och Java på isbanan - riktigt mysigt och lite små kallt. Promenerade på i rask takt och surrade loss lite grann. Alltid lika trevligt att hänga med Anneli. Barnets Land fick sig även ett besök av oss, och sen sade vi hejdå till varandra och jag fortsatte med mitt. For hem och inväntade Hjärtat för husvisning nummer två - som inte heller var något för oss. Att detta sabla letande ska ta så lång tid och vara så frustrerande. Menmen, det kommer när det kommer. 
 
Nu ska vi mysa i soffan och bara vara jag och Hjärtat. Se lite serier, kramas och sen gå och lägga oss. 


Vecka 5, dag 4 - Endast ett socialt medium..


Om du bara fick välja ett socialt medium att vara på, vilket skulle det bli?
Inte alls lättast att välja nej, eftersom att alla social medium erbjuder olika saker. Men när det väl kommer till kritan så skulle jag nog välja min blogg. Att blogga får en att förmedla det man känner, tycker och tänker till allmänheten på ett helt annat sätt än, till exempel Facebook. Visst kan man ha offetlig profil på Facebook så vem som helst kan se, men det är ändå inte på samma sätt. En blogg är lite utöver det vanliga och på ett helt annat sätt. Absoluta favoriten och det jag skulle välja i alla lägen. 
 
Om ni fick välja endast ett socialt medium, vilket skulle ni välja då? 
Taggar: 365dagarsutmaning, Utmaningar


Like the stars miss the sun in the morning sky..


 
Åh, vad jag vill ha vår nu så man får sig några fina vårbilder. 
Visst är det fint med vinterbilder och snö i all ära, men har ledsnat på det. Har knappt tagit några bilder utomhus i vinter för det har varit lite för kallt samt att jag inte riktigt känt något sug efter vinterlandskap. Om det blir att bege sig ut på en promenad med Anneli och Algot imorgon så ska jag försöka kommma ihåg att ta med mig kameran, för då kan jag säkert hitta mig något att fota då jag ändå är ute. Men hela mig skriker efter vår, vill inget annat än ha lite varmare temperaturer, härliga värmande strålar från solen och bara massa utomhus mys. Så jag hoppas att det inte dröjer allt för länge. Snart inne i februari och den månaden brukar gå fort - så om jag bara kan hålla ut lite till så kommer den nog fortare än jag kan tänka mig.
 
Har piggnat till en aning idag. Har inte kvar febern så jag behöver inte sitta och huttra under flera filtar/täcken. Snuvan finns kvar, och huvudvärken hänger med men jag tänker inte låta det hindra mig från att leva lite. Bara gilla läget och tuta och köra - kanske inte gå ut allt för hårt men ändå inte sitta helt stilla.
Taggar: Löv, Natur, Träd, Utomhus


Vecka 5, dag 3 - Facebooktyper..


Vilken Facebooktyp är du, och hur många av de 12 typerna finns bland dina facebookvänner?
Har läst igenom allihopa och jag kan inte göra annat än skratta. Ärligt talat så finns alla tolv typerna bland mina Facebookvänner, givetvis kommer ni inte att få veta vem som tillhör vilken typ. Men det kan ni nog räkna ut själva, eller? Jag tror att den typen som passar bäst in på mig, det måste nog vara The "Liker". Även om det inte riktigt stämmer heller, för nog skriver jag till mina vänner och postar uppdateringar. Men inte så ofta och det som stod på den stämde bäst in på mig, känns det som i alla fall. Sen vet jag inte vad mina Facebookvänner skulle säga, de kanske skulle placera mig under en annan typ.
 
Vilken Facebooktyp är du? Vilken passar bäst in på dig?
Taggar: 365dagarsutmaning, Utmaningar


Wake me up from this dream that never ends..


| Canon Eos 1100D + Canon Zoom Lens EF-S 18-55mm f/3,5-5,6 III |
 
Då var det tisdag idag, och sista tisdagen för denna månad.
Känns konstigt att vi snart går in i februari och detta år har jag inte känt av någon åldersnoja - ovanligt men samtidigt skönt. Februari är min födelsemånad och det känns bra att äntligen ha en bra februari månad. Nog surrat om det, denna tisdag spenderar jag i soffan, under flera filtar med tofflorna på, med min dator och en bok. Fördelen med att vara sjuk är att man får mysa ner sig i soffan och bara vara, nackdelen är att man blir väldigt instängd och kan inte göra något samt att man mår skit. Men men, tur att det går över ganska fort med lite vila och mycket vätska.
 
Besöksstatistiken på bloggen ökar, och den ökar riktigt snabbt. Väldigt kul och spännande. Lämna gärna en kommentar och er bloggadress, skulle vara spännande att få kika in på mina besökares bloggar.


Vecka 5, dag 2 - Reklam för sociala medier..


Finns du på några andra ställen du vill göra reklam för? 
Självklart finns jag på andra ställen och lite reklam för de ställen vore inte helt fel .Jag finns på Bloglovin - här. Där får ni mer än gärna följa mig och följer ni mig och lämnar en kommentar så följer jag er. Min blogg finns på Facebook - här. Ni får gärna gilla den sidan, där kan ni hålla koll på när inlägg publiceras, om jag uppdaterar kring något speciellt eller skriva till mig om ni undrar något gällande bloggen eller min facebook-sida. Finns på Twitter - här. Uppdaterar inte där så nämnvärt ofta, och jag har inte riktigt lärt mig hur den fungerar ordentligt än, men ni får gärna följa mig och skriva till mig. Att jag finns på Instagram - här, tror jag inte att någon har missat, eller? Ansök gärna om att följa mig!
 
Annars tror jag inte att det finns så många fler sidor som jag är med på och kan göra reklam för. Har ni några sidor ni vill göra lite reklam för? I detta inlägg tar jag gärna emot lite av er reklam - tipsa mig gärna om era sidor på nätet, bloggar, facebook-sidor, instagram konton med mera. Vad som helst som ni vill göra reklam för.
Taggar: 365dagarsutmaning, Utmaningar


Vecka 5, dag 1 - Är du noga med dina bilder på sociala medier?


Är du noga med vad för slags bilder och information du delar med dig av (och inte) på sociala medier?
Här kan jag ärligt svara JA, det är jag verkligen. Visar inte vilka bilder som helst på bloggen, facebook, instagram och så vidare. Väljer noga ut vilka bilder jag känner att jag vill dela med mig av innan något publiceras. Bilder på mig, min familj och nära anhöriga och vänner publicerar jag inte hur som helst, utan att noga tänkt igenom. Man vill ju inte lägga ut bilder hur som helst till allmänheten, man vet aldrig i vilka händer dem hamnar i. På min instagram så kan ju inte vem som helst se bilderna - den är låst men jag godkänner ändå de som inte står mig nära. Så länge jag vet på ett hum vem dem är och kanske haft lite kontakt med.
 
Hur som haver så tänker jag mig riktigt noga för, och frågar innan jag publicerar om det är bilder som berör någon annan än mig. Man vill inte lägga ut allt hur som helst, eller? Vad tycker ni? Tänker ni er för innan ni publicerar eller lägger ni bara ut?
Taggar: 365dagarsutmaning, Utmaningar


Vecka 4, dag 7 - 5 djur du tycker ser riktigt roliga ut..


Är det bara jag som tycker att vissa rubriker är svåra?
Jag gillar verkligen denna utmaning, även om jag inte riktigt ger så bra svar på alla rubriker och nu sitter vi där igen. En rubrik som jag inte riktigt vet hur jag ska lyckas skriva ett bra inlägg på. Det är inte direkt lätt att lista fem djur som man tycker ser riktigt roliga ut, speciellt inte för närvarande då jag inte kommer på ett enda djur. Blir nog tvungen att låta bli att lista denna gång, för det står helt stilla.
 
Har ni kommit på några djur som ser roliga ut? 
Taggar: 365dagarsutmaning, Utmaningar


It won’t kill me to watch you leave..


 
Sitter just ni i en skön fotölj hos svärföräldrarna och bara mår.
Vi åkte upp till Arvidsjaur igår eftermiddag för att hjälpa till med dator, laga lite bil och bara vara och umgås. Var ju ett tag sen vi var här sist - lite mer än en månad sen. Så det var verkligen på tiden att vi tog oss hit. Jag planerade ju att ta mig ut och fota fina naturbilder när vi ändå är här, eftersom att jag har väldigt lite bilder från denna vintern samt att jag har ett fotosug. Men givetvis så glömde jag kameran hemma - glömsk som man är. Så jag får gilla läget och försöka bege mig ut då jag kommer hem och det har blivit lite mildare utomhus.
 
Bilden är tagen i somras då vi var och kollade på en stuga med svärföräldrarna. 
Taggar: Dörr, Lada, Utomhus


Vecka 4, dag 6 - Hiss & Diss - Husdjur..


Då var det dags att hissa och dissa husdjur.
Denna kommer verkligen inte att bli lätt. Att hissa djur blir ju inte svårt, men att dissa djur - det är där det blir lite svårare. Att skaffa husdjur är någon man själv väljer, vilket betyder att man får gilla läget på gott och ont. Men jag gör väl så gott jag kan. Blir som vanligt tre punkter under varje rubrik.
 
Hiss: 
- Du har alltid någon nära som vill krama och mysa med dig.
- Du är inte ensam.
- Beroende på vilket husdjur man har, så kan man få aktivering i vardagen.
 
Diss:
- Alla husdjur är väldig beroende av en.
- Kan bli en väldigt kostsam historia om man har otur.
- Du är aldrig ensam.
 
Ni kanske ser att jag har en punkt som finns på både hiss och diss, och det är för att det finns fördelar och nackdelar med det, det är både och.
Taggar: 365dagarsutmaning, Utmaningar


Vecka 4, dag 5 - Länka ditt favoritdjurklipp på youtube


 
Nog är det rart med katter. 
Jag älskar att kolla på kattklipp på youtube. Skulle kunna sitta i evigheter och bara kolla och skratta. Fy sjutton vad kul, vem gillar inte katter som gör bort sig lite grann? 
Taggar: 365dagarsutmaning, Utmaningar


Vecka 4, dag 4 - Vilket skulle du ha som husdjur?


Om du fick välja fritt på alla djur i hela världen, vilket skulle du ha som husdjur?
Oj, det finns så många fina djur ute i världen. Men kanske en leopard, eller en silkesapa. Dem är så sjukt fina båda två, men förmodligen inte så lätta att ha och göra med. Inte lättast att tämja och leopardens jaktinstinkter skulle ju aldrig gå att få bort. Men jag skulle nog välja någon av de två arterna ändå. 
 
Vilket djur skulle ni ha valt? 
 
Är ni sugna på att vara med i denna utmaning ni också? Då är det bara att ni hoppar in. Ni hittar all information och listan i helhet hos Liie.se - direktlänk till 365dagarsutmanings-inlägget här!
Taggar: 365dagarsutmaning, Utmaningar


När en dörr stängs så öppnas alltid en annan..


| Canon Eos 1100D + Canon Zoom Lens EF-S 18-55mm f/3,5-5,6 III |
 
Snart är det helg, och jag är ledig i helgen.
Då passar vi på att åka till Arvidsjaur och myser på där. Fixar med bil, umgås och bara är - krama katterna. Det märks att det var lite mer än en månad sen som vi var till Arvidsjaur, saknar katterna en aning. Men nu är det nära, snart får jag kramas med dem och ha dem sovandes under mitt täcke. Längtar verkligen efter ett hus nu så vi får ta hem katterna. Men det känns som att det kommer att dröja ett tag, vårt hus har inte riktigt dykt upp än - tråkigt nog. Men det kommer, det måste det göra för vi börjar bli lite less och tokiga på att bo i lägenhet. Inget fel att bo i lägenhet - det är ju trots allt jävligt bekvämt. Men nog vill man ha något som man kan kalla sitt eget och verkligen göra till sitt eget. En hyresrätt är ju inte ens i närheten av på samma sätt. 
 
Livet går verkligen framåt, och jag är så glad för det. Känner hur allt har tagit en helomvändning - åt rätt håll. Livet är påväg någonstans och jag har allt jag kan tänkas behöva - nästan. Men vissa saker kommer inom sinom tid - när det är dags. Framtiden är ljus och den ser jag framemot. 


Vecka 4, dag 3 - Finns det något djur du kan ha ihjäl?


Det beror väl på vad man räknar som djur. 
Alla anser vi olika och tycker olika i många lägen - själv anser jag inte att småkryp (spindlar, myror, insekter och så vidare) är djur, och de kan jag lätt trapma ihjäl eller mosa med papper utan att känna något. Men större djur skulle aldrig falla mig in att skada för då skulle jag ha så dåligt samvete, så dåligt att jag inte skulle veta vart jag riktigt skulle ta vägen. Jag anser mig själv vara en djurvän, vilket gör att jag absolut inte skulle kunna skada ett djur. Men insekter är för mig en helt annan femma. 
 
Någon annan som tänker som mig? Eller värnar ni om allt, varje liten insekt? 
Taggar: 365dagarsutmaning, Utmaningar


Det är som vackrast när det är som kallast..


 
Varför kan inte denna hiskeliga kyla bara försvinna?
Vi har fortfarande mellan -15 till -25. Inte speciellt mysigt enligt mig. Bilderna ovan är tagna med min iPhone under en av de kyligare dagarna vi hade i helgen, tror det var omkring -28 då. Det går att få rätt så bra bilder med telefonen, om man har tur. Men nog märker man skillnad från telefon till kamera. Men jag är sådär fjantig att jag inte vill ta ut kameran när det är såhär kallt ute. Jag går miste om sjukt fina bilder, men jag är rädd om kameran.
 
Idag känner jag mig rätt hängig, ska vila nu på förmiddagen och hoppas att jag mår bättre mot eftermiddagen så jag kan hänga med Sara till stan en sväng. Just nu känns det inte som att det kan vända, men jag håller en tumme. Har haft denna förkyldning i evigheter känns det som, och det verkar som att den aldrig vill försvinna. 
Taggar: Natur, Vinter


Tror banne mig inte att det finns någon sötare..


 
Idag har jag varit och hälsat på Anneli och Algot.
Har bäbismyst till tusen idag, han är så söt att man bara vill äta upp honom. Vem kan motstå en sån här skönhet egentligen? Ingen! Han var så charmig idag, och man kan inte göra annat än smälta då man ser honom. Han har pratat för fullt med mig idag, och avfyrat leende på leende. Han var vaken så länge så mot slutet var han så trött att han inte riktigt visste vart han skulle ta vägen. Han somnade i min famn några gånger. Lite svårt att komma till ro någon annanstans, i alla fall medan jag var där. Men det gör inte mig något alls, jag har han gärna i famnen. 
 
Ja, ni kanske förstår att jag är helt betagen av detta lilla underverk.
 
 
Taggar: Världens sötaste bäbis


Vecka 4, dag 2 - Vad är det roligaste du sett ett djur göra?


Eftersom att vi har två katter själv så har man sett en hel del roligt.
Men bara för att jag ska försöka berätta för er vad jag anser som en rolig grej så kommer jag inte på någon. Allt står helt stilla, men kommer jag på en rolig händelse där jag sett något kul så ska jag berätta/visa för er. 
 
Känner att vissa av dessa inlägg är skit tråkiga, Skriver inget vettigt, visar inga vettiga bilder - inget. Jag skulle inte tycka att det skulle vara så kul att läsa mina inlägg - därav vill jag tacka alla er läsare där ute som står ut med mina jobbiga och tråkiga inlägg.
Taggar: 365dagarsutmaning, Utmaningar


Vecka 4, dag 1 - Har du klappat ett vilt djur?


Nej, jag har faktiskt aldrig gjort det.
Inte vad jag är medveten om själv i alla fall. Men det skulle vara lite spännande att få klappa ett vilt djur. Kanske en delfin, varg, björn eller varför inte en älg då jag är så rädd för dem? Bra sätt att övervinna sin rädsla, eller? 
 
Har mina fina läsare klappat ett vilt djur någon gång? 
Taggar: 365dagarsutmaning, Utmaningar


Vecka 3, dag 7 - 5 filmer man inte får missa..


Dags att lista fem filmer. 
Detta kommer inte att bli lätt, eftersom att jag inte riktigt är helt säker på om jag har fem filmer att tipsa om. Men jag ska ge det ett försök.
 
Fem filmer du inte vill missa:
- Hobbit-filmerna
- Avatar
- Clash of the Titans
- Thor
- Percy Jackson
 
Jag lyckades. Som ni ser så gillar jag fantasy/sci-fi, mytoligi och så vidare. Dessa filmer jag listat skulle jag kunna kolla miljoner gånger om. Så bra filmer.
Taggar: 365dagarsutmaning, Utmaningar


Vecka 3, dag 6 - Hiss & Diss - Filmer


Då är vi inne på lördag igen och lördagar innebär att vi ska Hissa och Dissa. 
Ska bli spännade och se om jag kommer på något, men jag har tänkt begränsa mig lite grann. Istället för att välja för många saker att ta upp i listan så kommer jag att välja ut tre i varje underrubrik. Bara för att det inte ska bli för mycket. 
 
Hiss:
- Det alltid kommer ut någon ny film som faller en i smaken
- Det kommer uppföljare på filmer man gillar (avatar, hobbit osv)
- Då man hittar en film som man verkligen gillar och kan se om och om igen
 
Diss: 
- Att det endast är inbokat 3 filmer av Hobbit (hade gärna fått komma några till)
- Att filmer ska vara så dyra att köpa, vilket leder till att många söker illegalt
- Att man ska behöva vänta så länge på uppföljare
 
Det var mina hiss och diss denna vecka, hur skulle era se ut? 
Taggar: 365dagarsutmaning, Utmaningar


Snälla, ge mig vår och sommar nu..


| Canon Eos 1100D + Canon Zoom Lens EF-S 18-55mm f/3,5-5,6 III |
 
Någon mer än jag som längtar till sommaren? 
Det är så sabla kallt ute just nu att man verkligen inte vill gå ut. Vi har runt -18 just nu, men tydligen ska det bli runt -29 natten mellan lördag och söndag. Usch, helt hemskt kallt. Nog kan det väl ändå bli sommar tycker jag. Jag är verkligen ingen vintermänniska och har aldrig varit, kommer alltid att föredra sommaren. 
 
På allt detta så har vi även en trasig motorvärmare på bilen, vilket betyder att alla gånger vi startar bilen så tar motorn lite stryk, det känns inte heller bra. Men vad ska man göra de gånger man verkligen måste köra? Finns inte så mycket att göra. Tur att vi kör en volvo, som tål det mesta. De gamla modellerna av volvo är som pansarvagnar, de tål det mesta - jävligt underbart. Men det känns ändå inte bra att starta den i denna kyla, tacka gudarna för att vi ska till Arvidsjaur snart och äntligen kan byta motorvärmare. Fast vem vet, då kanske polar kylan försvinner? Ja, det vore då inget ovanligt. 
 
Vad föredrar mina läsare, vinter eller sommar? Eller varför inte vår eller höst? Vilken årstid mår ni som bäst i skulle kunna stanna i lite extra länge? 
Taggar: Arvidsjaur, Bil, polar kyla, sommarvsvinter


Lite sena bilder från Nyårsafton..


Jag kom ju på att jag inte har visat er några bilder från Nyårsafton. 
Eller, någon enstaka har jag visat och de jag har att visa är inte nå speciella alls. Fotade inget under nyårsmiddagen och nästan inget under tiden vi spelade sällskapsspel och bara mådde. Fick inga bra bilder på fyrverkerierna eftersom att jag stod lite för dåligt till och hittade ingen bra plats att fota på. Men de lilla jag har att visa hade jag i alla fall tänkt publicera.
 
| Canon Eos 1100D + Canon Zoom Lens EF-S 18-55mm f/3,5-5,6 III |
Taggar: Bordercollie, Fotografi, Gott nytt år!, Hund, Kärlek, Nyårsafton


Vecka 3, dag 5 - Tipsa om vad du vill som har med film att göra..


 
Då tänker jag faktiskt tipsa om filmer. 
Förmodligen så har väl de flesta sett den första Hobbit filmen, eller i alla fall Sagan om Ringen filmerna? Om inte, kolla på dem. De är grymt bra. Jag är helt fast i Hobbit filmerna, både första och andra. De fängslar mig på ett sätt som andra filmer inte gör. Jag vill bara ha mer och mer hela tiden. Har ni inte sett dem så bör ni verkligen se dem. Hur underbart roande, spännande och superbra som helst. 
 
Har ni sett Hobbit filmerna? 
Taggar: 365dagarsutmaning, Utmaningar


Vecka 3, dag 4 - Om du fick leva i en film, vilken väljer du?


Nu ska jag vara lite tråkig med mitt svar igen.
Men jag vill inte leva i en film, överhuvudtaget. Jag gillar livet som det är och det finns inget från filmer som lockar. Det verkliga livet är väldigt mycket bättre än livet på film, för där vet man att allt är ett enda skådespel. Så jag säger nej till att leva i en film, vilket också gör att jag inte kommer att välja någon film. 
 
Skulle ni vilja leva i en film? I såna fall, vilken film? 
Taggar: 365dagarsutmaning, Utmaningar


Vecka 3, dag 3 - Vilken är din favoritskådespelare?


Jag har faktiskt ingen favoritskådespelare.
Hur tråkigt det än låter så har jag ingen som jag föredrar mer än någon annan. Har däremot ett gäng jag gärna undviker och helst inte vill se filmer där dem är med. Men det är en helt annan femma. 
 
Har ni någon favoritskådespelare? 
Taggar: 365dagarsutmaning, Utmaningar


Vecka 3, dag 2 - Ser du helst på film hemma eller på bio?


Jag ser faktiskt helst film hemma.
Av den anledningen att det är mycket mysigare samt att man lättare kan fixa allt man behöver när man behöver och vill ha det. Man kan gå på toa när man vill utan att missa något, man kan ta nå snacks när man är sugen på det och man kan stoppa filmen om man blir för trött/less. Men nog är det ganska trevligt att gå på bio ibland också, så ibland unnar jag mig. Men oftast blir det hemma-bio istället eftersom att det är enklare och, som sagt, mysigare. 
 
Vad före drar ni? Att gå på bio eller att se film hemma? 
Taggar: 365dagarsutmaning, Utmaningar


Vecka 3, dag 1 - Vilken är din favoritfilmgenre?


Jag har ingen favoritgenre direkt, däremot gillar jag lite av allt möjligt.
Gillar sånt som är bra, nu är ju de en tolkningsfråga eftersom att alla tycker olika. Men de filmer jag föredrar är filmer som fängslar mig, både på bra och dåligt sätt. Jag ska fastna i filmen redan under de första 2 - 5 minuterna annars är det ingen film som jag vill fortsätta titta på. Då kommer jag ofta på mig själv mitt i filmen med att inte hänga med, fundera på annat eller syssla med något - till exempel spela något spel på mobilen. Hjärtat tycker ibland att det är tråkigt att kolla på film med mig, för jag kan inte se vad som hellst och jag är inte med alla gånger. Förstår han helt och fullt ut, men sån är jag.
 
Vad gillar ni för film kära läsare? Något intressant? Ni får gärna ge tips på filmer ni tycker är bra. 
Taggar: 365dagarsutmaning, Utmaningar


Varför ska det vara så svårt att uppdatera här?..


 
Det har mest bara varit inlägg från utmaningen på bloggen.
Jag har inte varit så fllitig på att blogga, men jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Har som sagt allt jag kan säga, och allt fortsätter som vanligt för oss. Jobba, äta, sova, leta hus, leva, planera och så vidare. Inget nytt på den fronten, och det är som så svårt att veta vad ni vill veta. Undrar ni över något så är det bara fråga, svarar om jag kan och vill - men för de mesta får ni något typ av svar i alla fall. Funderade där ett tag på att lägga ner allt det personliga och privata med bloggen, och enbart visa bilder och skriva inlägg om produkter och grejer. Men insåg ganska snabbt att då skulle det aldrig bli uppdaterat, för det orkar jag inte blogga om just nu, och det skulle bli riktigt tråkigt här. Jag skapade ju bloggen från första början för att driva en personlig blogg - utan att vara allt för privat.
 
Bilden ovan är från nyår - vår nyårspuss. En puss på vår 5-års förlovningsdag, eller hur man nu säger. Tänk vad tiden går fort, och fortare lär det gå. 


Vecka 2, dag 7 - 5 leksaker du tyckte om..


Jag kan inte komma ihåg 5 leksaker jag hade ens en gång. 
Kommer endast ihåg 2 saker. Den ena är en Nallebjörn som jag fick när jag var bebis och som följde med mig överallt. Kunde inte sova utan den och den enda som riktigt kunde trösta när jag var ledsen. Vilket ledde till att den blev ganska smutsig - ja, ni kan ju tänka er själv. Vara med ett barn hela tiden, givetvis blir den skitig. Så mamma tänkte vara snäll och tvätta upp den åt mig, och givetvis så dög det inte åt mig. Utan efter att den tvättades så använde jag inte den så ofta längre. Det var ju inte samma sak. 
Den andra leksaken jag kommer ihåg var min trampbil. En röd liten trampbil som jag trampade runt i, och som jag körde runt min låtsaskompis i. 
 
Så rolig var jag. Men mitt minne, som jag sagt tidigare, är inte det bästa. Jag minns inte så mycket från då jag var liten.
Taggar: 365dagarsutmaning, Utmaningar


Vecka 2, dag 6 - Hiss & Diss - Händelser från barndomen


Denna blir inte lätt.
Helt ärligt så tror jag inte att jag kan Hissa och Dissa från barndomen - och det jag kan vill jag inte dela med mig av, tyvärr. Så denna kommer jag att lämna oskriven - tråkig som jag är. Kan i alla fall säga att största Hissen måste ha varit alla lekar med alla ens kompisar. Så kul man hade, och synd att man inte har så mycket kontakt med någon av ens riktiga barndomsvänner. 
Taggar: 365dagarsutmaning, Utmaningar


Vecka 2, dag 5 - Tipsa om en lek du lekte..


Tänkte tipsa om en lek som lektes mycket på skolgården.
I alla fall på min skola lekte vi Röda/Vita rosen en hel del. Leken går ut på att man är i två lag, där ena laget heter Röda rosen och andra laget heter Vita rosen. Leken börjar med att det den Vita rosen har något som kallas Snusmumriken (kan vara vad som helst - en sten, en leksak med mera), som de ska gömma på något smart ställe. Alla i laget ska veta vart denna sak är gömd. Sen ska team Vita rosen försöka hålla sig undan medan Röda rosen jagar dem. Blir någon i den Vita rosen tillfångatagen så hamnar den i Röda rosens "fängelse" och måste lämna en ledtråd på vart Snusmumriken kan vara gömd. När Röda rosen tillslut hittat Snusmumriken så börjar leken om från början fast med ombytta roller.
 
Andra lekar som var populära då jag var liten, var till exempel: Under hökens vingar kom, 1, 2, 3 rött ljus, Kurragömma med dunk, Land och Rike, Knutgubbe och en hel del andra lekar. Tänkt så mycket kul man hade som barn. Kanske skulle samla ihop ett gäng folk och leka lite barnlekar?
Taggar: 365dagarsutmaning, Utmaningar


Vecka 2, dag 4 - Om du fick chansen..


Nej, jag skulle inte ta den chansen.
Visst, allt var så mycket lättare när man var barn. Man fick allt serverat, man behövde inte göra så mycket och man kunde leka dagarna i ända. Men i längden, hur kul är det? Jag gillar det vuxna livet lika mycket som jag gillade min barndom. Vissa delar kanske inte är så trevliga, och man kanske inte vill komma ihåg. Men jag vill gärna se de ljusa, positiva och bra stunderna från både min barndom och mitt vuxna liv. Jag gillar friheten som kommer med det vuxna livet, friheten att bestämma över sig själv och hur man vill att allt ska vara. Finns inget i mig som känner ett behov av att leva ut ytterligare en barndom, då den redan är ett avslutat kapitel. 
 
Hur man än vrider och vänder på saken, så blir man alltid en erfarenhet rikare av allt som händer runt omkring en. Att vilja leva ut sin barndom igen och återgå till dåtiden, är inte sunt för en. Finns inget som säger att man inte kan ha barnasinnet kvar och uppleva barnsliga stunder i sitt vuxna liv, det vet då jag att jag gör till och från. 
Taggar: 365dagarsutmaning, Utmaningar


Vecka 2, dag 3 - Var det något du gillade som barn..


Denna blir väldigt klurig, eftersom att jag inte har så mycket minnen från då jag var barn.
Jag har mest minnen från då jag var i tonåren och uppåt så jag kan inte riktigt minnas vad jag gillade att göra. Förmodligen gillade jag ungefär samma som alla andra barnen gjorde då jag var liten. Kan inte minnas att jag har hört från mina föräldrar eller nå heller att jag gillade något som skulle kunna tänkas "höra till det andra könet". 
 
Konstigt det där egentligen att allt ska vara så indelat i pojk- och flicksaker. Spelar väl ingen roll vad man leker med eller vad man gillar - så länge man tycker om det själv, eller? 
Taggar: 365dagarsutmaning, Utmaningar


Vecka 2, dag 2 - Hur var du som barn?


 
Inte är det lätt att försöka skriva om hur man var som barn.
Jag var ett ganska snällt barn med mycket bus och påhitt. Eftersom att jag inte minns så mycket själv från tiden då jag var barn, så får jag lov att lita på vad människor runt omkring mig säger om den saken. Hade en låtsaskompis som följde med mig vart jag än for och som hittade på bus med mig. Denna låtsaskompis kommer jag inte ihåg, men nog har man allt hört många historier om denne herre. Han var nämligen en vuxen människa som körde egen bil, och jag var sådär 2 - 4 år gammal, låter lite knasigt i mina öron. Men för mig var han verklig då.
 
Ärligt så vet jag inte vad jag ska skriva under denna rubik, eftersom att det är svårt att försöka berätta något man inte själv vet om. Min plan var först att skanna in ett fotografi från då jag var liten och publicera det med inlägget, men kände att det blev för personligt.
Taggar: 365dagarsutmaning, Utmaningar


Vecka 2, dag 1 - Vad var populärt när du var liten?


 
Det finns en hel uppsjö av saker som var populärt då jag var liten. 
Men jag listar bara några stycken. Eftersom att jag är född 1988 så var ju min uppväxt under det ljuva 1990-talet, och, som alla andra år, så hände det en hel del grejer. Men nu var det inte det vi skulle prata om - utan det som jag valt att lista från då jag var liten.
 
Pogs - En väldigt populär typ av leksak. Jag hade ett gäng i ett pogs-rör och samlade på. Ibland spelade jag med dem, men jag gillade mest att samla på dem.
Jazzbyxor - Ohja, detta var väldigt populärt och var och varenda unge skulle ha dem. Även jag. 
Disketter - Vem som har haft barndomen under 90-talet har inte förvarat all information på en diskett? Jag hade alla mina hemligheter på disketter, och dessa har jag kvar än idag.
Tamagotchi - Ett litet husdjur i en liten leksak. Jag lyckades alltid döda mina, tyvärr.
Spice Girls & Backstreet Boys - Ja, de spelades mest hemma hos mig då dem vart populära. Tills jag växte till mig lite och började lyssna på bra och vettig musik.
Hockeykort - Innan pogsen kom vet jag att alla satt med hockeykort på skolgården och böt kort med varandra. Nu är detta inget jag har samlat på, men min lillasyster har.
Mina vänner bok - Dessa var sjukt populära. Jag hade flera stycken som jag fyllde i. Synd att man inte har kvar dessa idag, hade varit kul att kolla igenom.
 
Det finns, som sagt, hur mycket som helst att välja mellan från då man var liten. Men jag tror att jag har listat det som var mest populärt under min barndom. Hur många av mina läsare är uppvuxna under 90-talet? 
Taggar: 365dagarsutmaning, Utmaningar


Vecka 1, dag 5 - 5 saker du vill göra under 2014..


 
Denna var lite klurig, men jag ska göra ett försök.
Att lista saker man vill göra är lättare än att lista något annat. Men då ska man samtidigt känna att man vill dela med sig till världen av allt man vill göra, och det vill inte jag. Alla som läser min blogg behöver inte veta majoriteten av vad jag vill göra eller ska göra, men jag ska göra ett försök.
 
5 saker du vill göra: 
- Inreda ett hus, så hoppas att det rätta huset dyker upp snart.
- Vidareutbilda mig, men till vad vill jag inte avslöja än.
- Åka utomlands igen, gärna ett varmt land eller ett land med fint landskap som man kan fota.
- Ta hem katterna, men det går bara om vi hittar oss det rätta huset.
- Köpa en nyare bil, även om jag gillar Otto så vill jag gärna ha en lite nyare bil.
 
Är ni sugna på att vara med i denna utmaning ni också? Då är det bara att ni hoppar in. Ni hittar all information och listan i helhet hos Liie.se - direktlänk till 365dagarsutmanings-inlägget här!
Taggar: 365dagarsutmaning, Utmaningar


Vecka 1, dag 4 - Hiss & Diss 2013..


 
Nu är det dags för en Hiss & Diss lista över året 2013. 
Eftersom att det inte står hur många grejer man ska lista så kommer jag endast att ta tre stycken. Känner att annars kan det bli lite för klurigt att komma fram till vad jag vill hissa och dissa. Mitt minne är lite för dåligt för det.
 
Hiss 2013: 
- Vi fick ett lånelöfte & kunde äntligen aktivt söka efter vårt hus.
- Vancouver, min första resa utanför Sveriges gränser. Någonsin!
- Jag tog mig i kragen och skaffade mitt körkort, istället för att dra ut på det ännu längre.
 
Diss 2013: 
- Vi har letat som dårar efter hus men ännu inte hittat något.
- Har hänt en del negativa, privata saker som verkligen är en stor diss.
- Att inte katterna har fått komma hem, men man vill inte utsätta Mew för det i hans ålder.
 
Taggar: 365dagarsutmaning, Utmaningar


På resande fot genom Sverige..


Sitter i bilen och pillar på mobilen.
Vi startade resan hem omkring 9.30 imorse, och jag körde de första 38 milen. Hjärtat tog över då vi kom ut på E4'an, finns inget tråkigare än att köra E4'an, eftersom att jag var så trött att ögonen stod i kors. Just nu är vi någonstans mellan Örnsköldsvik och Umeå - cirka 8 mil söder om Umeå och vi är äntligen på hemmaplan om lite mer än 3 timmar. Ska bli riktigt skönt att komma hem, packa upp, ta sig en dusch och bara slappa de sista dagarna man är ledig innan det är dags att återgå till arbetet. 

Nu ska jag vara lite social med Hjärtat. Vi måste hjälpa varandra att hålla oss vakna då vi endast sovit cirka 5 timmar i natt och sträck kör från Hagfors - Piteå (via Mora och Bollnäs, vilket gör resan lite längre), lite tungt är det men det funkar.


Vecka 1, dag 3 - Länka till ett inlägg..


 
Eftersom att jag driver en personlig blogg så har jag lite problem att hitta ett inlägg som bör läsas igen. 
Däremot så har jag lite bilder som är värda att visas några extra gånger så inlägget som kommer att länkas igen är ett inlägg från vår resa till Vancouver. En bild från Vancouver samt en länk till min fotoblogg där man kan hitta en del andra fotografier - direktlänk till inlägget hittar ni här.
 
Bilden i detta inlägg är tagen i somras i en liten håla utanför Arvidsjaur. Hittade en bil som bara står och förfaller, och tyckte att det var ett bra objekt att fotografera. Vart ganska bra ändå.
Taggar: 365dagarsutmaning, Utmaningar


Snart börjar den långa resan upp i landet..


Snart beger vi oss hem till vackra Norrbotten.
Imorgon på morgonen beger vi oss hem till Piteå, kommer att bli en lång hemresa men samtidigt ska det bli väldigt skönt att komma hem. Det är trevlig att vara på besök här nere, men man får alltid lite hemlängtan efter ett tag. Vi har verkligen en fullastad bil, känns som att man har ett helt bohag med sig hem till bohaget hemma. Lite tragiskt då vi ändå knappt tog med oss nå grejer ner. Men då har man ju givetvis hittat en massa saker här nere - så full bil blev det allt även om planen inte var så.
 
Från det ena till det andra. Hur korkad kan vissa människor vara? Tja, det är inte meningen att man ska förstå sig på allihop, men ibland börjar man seriöst undra. Man kanske ska tänka sig för ibland, och kanske se till att allt annat får sitt innan man hittar på korkade grejer? Men vissa saker är ju lättare att dölja med sånt man har lite av. Lite väl kryptiskt, men som sagt, allt delas inte med bloggen i klartext.


Vecka 1, dag 2 - Nystart eller som vilken dag som helst?


 
Jag kan ju säga, med all säkerhet, att jag inte ser det som vilken tid på året som helst i alla fall.
Det är ju för att jag och Hjärtat firar vår förlovningsdag på nyår, så den tiden på året kommer alltid att vara lite speciell. Men jag ser det ju inte helt och hållet som en ny chans att börja om heller. Finns som inget i mitt liv som jag skulle vilja börja om med, göra om helt och hållet och börja om från början. Det som har varit har ju gett en erfarenheter och, på ett eller annat sätt, stärkt en. Då ser jag hellre det nya året som en chans till att prova saker. Både nya saker men även de gamla en gång till - kanske det får en bättre utgång den andra gången än vad man hoppades på första gången? 
 
Jag vet med säkerhet att jag kommer definitivt att prova på både nya saker men även ge gamla saker en chans till. Hur kan man veta att man inte klarar av eller vill om man inte prova det en gång till? Jag måste prova för att se om det kan ge något eller inte. Lite kryptiskt kanske, men så är det ibland.
 
Varje år som kommer ger en möjligheten att förändra saker som varit och gå vidare från det. Men man ska aldrig glömma att det som har varit, har varit av en anledning.
 
Taggar: 365dagarsutmaning, Utmaningar


Vecka 1, dag 1 - Hur tror du att det kommer gå?


 
Ja, hur tror jag att denna utmaning kommer att gå för mig? 
Helt ärligt, så har jag ingen aning. Jag hoppas att det kommer att gå bra och att jag kommer att lyckas få igenom ett inlägg per dag. Men jag kan ju inte veta, och rätt vad det är så sitter jag där utan blogglust, men eftersom att jag kommer att ha ett tema varje vecka och en rubrik varje dag att skriva efter så hoppas jag ju att det kommer att hålla igång mig. Jag hoppas, och vill tro att det kommer att gå vägen. 
 
Är ni sugna på att vara med i denna utmaning ni också? Då är det bara att ni hoppar in. Ni hittar all information och listan i helhet hos Liie.se - direktlänk till 365dagarsutmanings-inlägget här!
Taggar: 365dagarsutmaning, Utmaningar