Tillbaka till startsidan?

Du underbara..
Jag älskar vår nya säng!
För drygt en vecka sen så kom vår nya säng - äntligen! Då hade vi fått vänta på den i cirka fem veckor, så det var verkligen på tiden. Snacka om skillnad det är i kvalité och kvalité. Helt gudomlig är den nya sängen. Har aldrig sovit så bra som nu, och vaknar utan en endaste liten uns av smärta någonstans. Med den gamla sängen så vaknade man, nästan varje morgon, med värk i rygg, axlar eller höft. Hjärtat hade mest problem, och det är inte speciellt hållbart att vakna varje morgon med smärta. Nu är det en helt annan historia. Jag skulle kunna bosätta mig i den nya sängen om jag så fick och kunde.

Idag har vi haft besök av Hjärtats föräldrar. De har hjälpt till med lite olika saker. Svärmor har hjälpt mig i lägenheten och vi har städat i ordning det absolut sista. Svärfar har hjälpt Hjärtat med att fixa i ordning alla blandare i huset och hängrännorna på framsida hus och garage. Nu är det inte allt för mycket kvar att göra utomhus innan vi kan påbörja renoveringen inomhus. Det är någon nocktätning som ska på plats, påbörja markarbete för breddning av infarten och markslang för fiber som ska grävas ner. Snart så, snart är utsidan redo för vinter.


Äntligen är vi på plats..
Nu är vi äntligen inflyttade!
Vi flyttade fram datumet för det slutgiltiga kontraktskrivandet - så nu har vi bott i huset i drygt en vecka. Underbar känsla, men samtidigt väldigt mycket att göra och många bollar i luften samtidigt. Vi började med att flytta hela bohaget i torsdags och försöka ställa i ordning så pass att det inte var allt för rörigt. Fredagen och lördagen ägnade vi åt att kapa ner buskar och rycka rötter, det tog en halv evighet då hela framsidan, ena gaveln och baksidan på garaget var full i buskar som skulle bort. Söndagen fixade vi i ordning alla saker inne, ställde de lilla möblemanget vi har på plats och sånt. Under måndagen plockades två rabatter bort och flyttstädning av lägenheten påbörjades. Världens bästa svärmor samt hennes mamma kom ner från Arvidsjaur och hjälpte till med städningen i lägenheten - verkligen guldvärt. Vi har verkligen haft full rulle och det var inte förrän på tisdagen som vi satte oss ner och gjorde ingenting, bara var och njöt av att kolla på tv en stund. Det har varit ett gäng intensiva dagar, men nu har vi lite lugn innan helgen, då startar allt igen. Svärmor och svärfar kommer ner över helgen för att hjälpa till att fixa klart allt på utsidan av huset som måste göras innan vintern, samt fixa det som måste göras i lägenheten innan vi kan lämna in nycklarna. De är helt underbar som kommer och hjälper, en stor guldstjärna till dem! 

När utsidan är klar för vintern så ska vi börja pyssla lite på insidan. Gillestugan och gästrummet står tomt och väntar på renovering! De enda som vi gjort inne i huset är att skaffa nya maskiner i tvättstugan. Fanns ingen tumlare då vi flyttade in och tvättmaskinen var gammal som gatan. Den luktade vidervärdigt och levde sitt egna liv. Så nu har vi ny och fräsch tvättmaskin samt en tumlare som återvinner värmen och skickar ut det i rummet, klockrent! 


Nu är det nära..


Vi är helt utan internet för tillfället.
Lite tråkigt egentligen, men samtidigt lite små skönt. Eftersom att vi flyttar i veckan så ville vi inte stå och betala internet nästan en hel månad i lägenheten. Känns ganska onödigt då det inte kommer att vara någon här. Det är ju nästa pengar rakt ner i sjön. Sen måste vi vänja oss då vi kommer att vara utan internet ett tag i huset också. Fibern blir inte indragen förrän i typ oktober - men vi överlever. Tur att man har lite mobildata så man kan göra det nödvändigaste i alla fall. 

Idag har jag haft ett litet il och skrubbat upp köket, ganska skönt för då behöver man inte städa i oändlighet när allt är flyttat, utan då är det värsta taget. Ska försöka få ner restrerande av grejerna i kartonger, det är inte mycket kvar nu. Längtar så jag nästan spricker!