Tillbaka till startsidan?

You had me caught in every web, that you weaved..


| Canon Eos 1100D + Canon Zoom Lens EF-S 18-55mm f/3,5-5,6 III |
 
Söndag idag då och denna vecka börjar lida mot sitt slut..
Veckan som har gått har varit ganska händelserik. Det har varit en hel del möten, en del beslut som måste tas och en del glada nyheter. Jag har fått en ny tjänst inom Pers.Ass som kan leda till högre procent än tidigare. Ska bli spännande att vara med och starta upp ytterligare ett nytt ärende. Så det rör på sig och händer grejer hela tiden. Sen händer det ju lite grejer hemmavid, det renoveras sovrum för fullt och åt veckan tar vi nya tag och ser till att få lite mer gjort. Annars flyter allt på i vanlig ordning.
 
Helgen nu har vi i alla fall spenderat i Arvidsjaur hos svärföräldrarna. Har varit en lugn, mysig och trevlig helg. Skönt att ha en hel helg då man inte gör så mycket utan man bara kan vila upp sig och vara. Nu ser vi fram emot en ny vecka med många bollar i luften och en del att göra. Förhoppningsvis hinner man vila lite där emellan också..


Renovering av sovrum, del 1..


 
Nu har vi gått vidare till sovrummet.
Dags att tapetsera och fixa till sovrummet så det blir fräscht och fint. Än så länge har vi bara kommit så långt som att ta bort lister och foder samt riva och ånga bort tapet. Eftersom att vi ångar bort allt så vi kommer ner till byggskivan så kommer vi att ha en jätte bra grund att utgå ifrån, så då behöver man inte slita lika många timmar med att spackla och slipa - skönt för Hjärtat! Vi har stora planer för detta rum. Det ska bli fondvägg, bygge av egen sänggavel samt sängbord som sitter fast i gaveln och ett nytt och fräscht golv. Kommer nog att bli jätte bra.
 
Första bilden är mäklarbilden på hur sovrummet såg ut från första början. Sen har ni bilder på förödelsen, och mer bilder kommer det att komma framöver.


Renovering av kontor, del 3..


 
Det färdiga resultatet av vårt kontor.
Inte de bästa bilderna, men tyvärr det bästa jag kan åstakomma för stunden. Vi har bara taklisterna kvar att sätta i detta rum, och sen är själva lyftet klart. Då ska det installeras lite möbler och annat smått och gott. Skrivbordet som står där inne är endast temporärt då vi ska bygga ett vägghängt skrivbord längs hela väggen som har fondtapet. Skrivbordet kommer att bli över fyra meter långt, och det ska bli skönt när vi får allt sånt på plats. Tanken är att det ska rymmas två arbetsplatser med stationära datorer och en pysselhörna där man kan sitta och pillra med pyssel och annat roligt. Ser verkligen fram emot att bygga skrivbordet, få upp alla hyllor och sånt som ska upp på väggarna. Det absoluta slutgiltiga utseendet på rummet har jag i mitt huvud, och jag verkligen längtar tills det ser ut så också. När det är klart kommer ni att få se bilder, fram tills dess är detta vårt färdiga resultat.
 
Anledningen till att taklisterna inte har kommit på plats är simpelt, vi måste snickra dit dem då väggarna inte är riktigt i 90 grader. Svårt att förklara, men det måste snickras för att få allt att lira som det ska. Det överlämnar vi till svärfar eftersom att han vet exakt hur man ska göra, och det gör definitivt inte vi. Men förhoppningsvis så kan han lära oss.


Vissa dagar är jobbigare än andra..


 
Idag är en sjukt trött och jobbig dag..
Helst av allt hade jag velat ligga kvar i sängen hela dagen, men det kan man ju inte göra. Finns alltid något som måste fixas antingen hemmavid eller någon annanstans. Klev upp strax efter kl 10 och har lallat runt sen dess. Har varit på mitt möte på eftermiddagen och nu sitter jag bara och inväntar att Hjärtat ska komma hem från akuten. Karln har givetvis lyckats trampa in en spik i foten under pågående sovrumsrenovering och med tanke på hans hälsostatus just nu så tyckte hans läkare att han skulle åka in på akuten och ta sig en stelkrampsspruta. Får väl se när han kommer sig därifrån, för då blir det veckohandling. Skönt att få lite mat i kyl/frys och skafferi, just nu finns inte så mycket mer än basvaror.
 
Senare ikväll så blir det att fortsätta vår renovering av sovrummet. Det ska rivas och ångas bort resten av tapeten som sitter på väggarna, när det är gjort så ska väggarna få torka, luftas och vila ett tag. Medans de gör de ska vi passa på att borra hål för takdosorna, måla taket och bakom elementet. Men borrningen och målningen tar vi en annan dag. Kanske imorgon, vi vill bli klar så snart som möjligt men vi vill inte stressa. Bloggen kommer tyvärr att innehålla mestadels renovering nu, med tanke på att det är de som pågår i våra liv som mest. Ska försöka ta mig tid och gå igenom lite bilder och blogga om annat roligt också, men jag lovar inget.


Renovering av kontor, del 2..


 
Tapeterna och elinstallationen på plats..
Jag ville ha en färgglad tapet i kontoret som ger mig ett litet glädjerus, och det fick jag. Det blev en Pip Studio tapet som fondvägg och en enkel ljus tapet till resterande väggar. Jag är riktigt nöjd, kunde inte ha blivit bättre. Alla eluttag och datauttaget är på plats, och nu kan vi koppla in en massa saker. Det är fem stycken dubbla eluttag på väggen där fondtapeten sitter, men det har sin anlednig. Mer om det kommer jag att skriva om i inlägget med det färdiga resultatet.
 
Nästa del i renoveringen av kontoret kommer lite senare.
 


Renovering av kontor, del 1..


 
Det börjar vara dags att visa er lite grann av våra projekt.
Som jag berättat tidigare så har vi byggt upp en vägg i vardagsrummet för att dela av så vi får oss ett kontor. Nu har vi även kommit så långt att vi är, i princip, klar med det rummet nu. Så det är dags att visa er lite bilder. Hjärtat lade ner ofantligt många timmar på att spackla och slipa, för att sen spackla och slipa igen. Efter det vart det några vänder till med spackling och slipning innan han och svärfar kunde dra igång och tapetsera. Det där rummet har fått så oändligt många timmar av Hjärtats tid att det vore fan om det inte vart bra!
 
Jag är i alla fall super nöjd, och jag tänkte att jag skulle visa er lite mer bilder i ett annan inlägg. Stay tuned, för imorgon kommer ännu mer bilder från detta projekt.


That we crushed it, But it's in the past..


| Canon Eos 1100D + Canon Zoom Lens EF-S 18-55mm f/3,5-5,6 III |
 
Då var det ett nytt år. 
Och vad har man för erfarenheter av det gamla året? En massa, men inget man vill dela med sig av. 2014 förde med sig en massa otrevligheter varvat med bra och roliga saker. Ett riktigt blandat år. Det enda som är riktigt bra med 2014 är att vi fann vårt hus och flyttade in. Annars kan 2014 kasta sig i väggen för alla otrevligheter har verkligen gjort mig nere - med otrevligheter menar jag personliga, privata saker som har hänt mig och Hjärtat som bara berör oss. Ni behöver inte vara nyfikna för ni får inte reda på det ändå.
 
Annars då? Jo, jag börjar det nya året med en dunder förkyldning. Känns ju sisådär, men det får vara vad det är. Det går över. Jag känner att allt sakta men säkert börjar falla på plats igen och jag hoppas att 2015 är mitt år, vårt år. Året allt blir som vi vill att det ska bli. Jag hoppas på det bästa, vill inte förvänta mig för mycket för då kanske jag bara blir besviken..