Tillbaka till startsidan?

Hundlängtan!


Ja, jag har världens hundlängtan. Jag vill ha en "kompis" som jag kan promenera med,  träna med, leka & busa med och helt enkelt bara ha nära som alltid älskar en. 
Ja, jag har Nils jag vet! Men det går inte att jämföra en människa och en hund, jag vill ha en kompis för livet, som går på fyra ben. Att jag har mitt livs kärlek Nils och han går på två ben är inte samma sak, tyvärr.

Jag har suttit länge och kollat efter olika raser och så. Har varit intresserad i många.. Sheltie, Golden, Rottis, Dobermann, Husky, Cihuahua, Collie, Staffe, Boxer, Gordon, Lapphund med mera, listan kan göras vääldigt lång.
Jag har funderat på vad jag vill få ut av en kompis. Jag vill ha en lättlärd, lättskött och social hund. Rasen är redan bestämd, jag vet exakt vilken ras som har de där tre egenskaperna samt väldigt många mer bra egenskaper. Jag tänker inte avslöja i bloggen än vad det är för ras, men det kommer att bli fantastiskt när det äntligen finns möjlighet att skaffa valp. Jag kommer att vara lyckligare än någonsin då! 

Jag och Nils har pratat ganska mycket, för vi vill ha två olika raser, han vill ha en Afghan, men det vill inte direkt jag. Så vi har kommit överens om att vi kan ta en annan stor hund som inte har lika mycket pälsvård. Sen gillar jag inte Afghaner överhuvudtaget, dom är inte en ras för mig. Så vi har pratat om att kanske skaffa en Grandis istället. En ras jag absolut skulle kunna ha, en liten hund i ett stort utförande. Skulle dock se jävligt roligt ut om jag skulle promenera med den då den är fullvuxen :P 

Mycket man ska tänka på, läsa om, ta reda på och kolla upp innan man skaffar nått. Hundköp ligger i vår framtid, inte just nu. Men om nått år så kommer vi definitivt att vara hundägare, eller jag i alla fall :) Ska köpa "min" lilla valp och vårda den med mitt liv!

Jobbigt att ha sån stor längtan efter något som ligger så långt i framtiden.

Hur stillar man en sån längtan?


Tack för att du kommenterar!











Är du här ofta? Se då till att spara dina uppgifter! :)