Tillbaka till startsidan?

Vart håller julstämningen hus?..


| Canon Eos 1100D + Canon Zoom Lens EF-S 18-55mm f/3,5-5,6 III |
 
Idag är självaste julafton och julkänslan finns inte alls..
Helt knasigt egentligen för svärföräldrarnas hus är dekorerat till max med diverse tomtar och annat juligt, och snö finns i mängder. Julfilmer rullar på tv'n och vi har ätit gröt på morgonen och lite julfika mitt på dagen. Kanske känslan infinner sig kring julmaten eller alldeles strax då Kalle och hans vänner önskar oss en riktigt god jul.
 
Det kommer att komma lite fler bilder senare, på lite diverse olika saker. Fram tills dess så säger jag i alla fall till alla mina läsare: GOD JUL! Hoppas att ni får en jätte mysig jul och att den blir precis som ni hoppas och önskar..


Ibland behöver hjärnan en paus..


| Canon Eos 1100D + Canon Zoom Lens EF-S 18-55mm f/3,5-5,6 III |
 
Jag vet att jag har sagt det många gånger förr..
Men jag saknar verkligen sommaren. Idag har varit en ganska lugn dag - verkligen skönt. Det har varit några ärenden, har träffat lite vänner och sen bara varit. Ganska så behövligt. Kommer att bli ännu mer lugn och ro nu över julen också då vi ska fira julafton med Hjärtats familj. Jag tycker verkligen om att vara med dem! 
 
Jag saknar verkligen att ha ett kontor med ett skrivbord där det står en stationär dator. Även om jag älskar min Vaio så kan jag inte låta bli att föredra en stationär dator när det ska kodas designer och grejer. Har egentligen inte återupptagit kodningen, men jag kände att jag behövde något att fördriva tiden med lite till och från. En liten hobby som jag kan ha vid sidan av allt annat. Sitter man och kodar så har man inte riktigt tid att tänka på annat, och man har inte riktigt tid för något annat, precis som det ska vara. Funderar på att göra en helt ny desig från noll här någon dag, får väl se vad det blir och om det blir. 


Ett litet lyft och avsaknaden av sommar..


| Canon Eos 1100D + Canon Zoom Lens EF-S 18-55mm f/3,5-5,6 III |
 
Nu har bloggen fått sig ett litet tyft.
Det var verkligen på tiden. Har egentligen inte gjort så mycket mer än att jag har tagit bort topp-menyn och dropdown-menyn, bytt bakgrundsbild, ändrat lite typsnitt och gjort dropdown-flikar i menyn. Ska ta och byta profilbild någon dag här framöver, orkar inte riktigt göra det idag. Lite ändring, men det lilla gör ganska mycket i min blogg. Jag vill ha den väldigt ren och enkel, inga krusiduller eller galna designer. Lungt, rent och väldigt enkelt. Hela dagen idag har jag mer eller mindre spenderat framför datorn så man kan lugnt säga att jag är gode trött i skallen nu. Det är verkligen dags att krypa i säng.
 
Bilden i inlägget har inget med inlägget att göra, däremot så saknar jag sommaren och alla fina dagar då man kunde vara ute när som helst på dygnet och fota fina, ljusa bilder. Nu under vinter halvåret är det inte ritkigt på samma sätt, då måste man ha med sig en massa utrustning för att fota utomhus på kvällen, speciellt om du vill ha bra och fina bilder. Det orkar jag inte riktigt med just nu, så det får bli lite sommarbilder tills jag orkar mig ut. 


I snigelfart går det sakta framåt..


| Canon Eos 1100D + Canon Zoom Lens EF-S 18-55mm f/3,5-5,6 III |
 
Arbetet här hemma fortgår i vanlig ordning..
Hjärtat är jätte duktig och slipar väggarna i det blivande kontoret. En vända spackel och en sliprunda till och rummen är klart för tapetsering. Vi har haft lite semester i veckan från renovering eftersom att vi har behövt lite vila. Men nu rör det på sig igen och snart är vi klar med underarbetet. Jag längtar verkligen tills det börjar vara klart så man får gå vidare till nästa rum så vi får ordning på smårummen. 
 
Det är bra att man har renovering som distraktion så man slipper tänka hela tiden. Det känns som att hjärnan går på högvarv jämt och allt runt omkring blir lidande. Men nog vet jag att det ordnar sig till slut. Synd bara att det ska hända saker hela tiden, speciellt då man redan vadar runt i knähögt vatten. Aldrig en lugn stund i vårt hus, utan alltid något. Frågan är bara hur länge och hur mycket man orkar..


Hej mitt vinterland..
Jag är ingen direkt vinterälskare..
Men nog är det finare, bättre och mysigare med snö under vintern än regn, rusk och slask. Under dagarna här så har det kommit lite snö i alla fall och i skrivande stund snöar det lite grann. Det ska fortsätta snöa, enligt SMHI, till fredagkväll eller något sånt. Får väl hoppas att det kommer någon decimeter i alla fall och att den stannar kvar en stund. Det är så trist och jobbigt att vara ute och köra bil i mörkret, därav vill jag att det ska vara snö på vintern även fast jag ogillar vintern. Snö ljusar upp och gör att man ser mer efter väggarna och i dikena. Äh, nog snackat om denna sabla snö nu..
 
Har lite svårt att förstå att om mindre än en vecka så är det julafton. Vart sjutton har året tagit vägen? Jul är den högtid jag ogillar mest och det har sina förklaringar. Dock inget jag tänker gå in på, men det har hänt så mycket skit kring jul tidigare och detta året är det ingen skillnad. Att man aldrig kan få vara glad och njuta av en högtid, en högtid som ska ge glädje. Det detta år är dock inte kopplat direkt till julen, men eftersom att det skedde igår och är i anslutning till jul så spär det på min förakt mot julen. Alltid ska det hända något kring jul, aldrig en lugn stund.


Byggande av kontor pågår..


| Canon Eos 1100D + Canon Zoom Lens EF-S 18-55mm f/3,5-5,6 III |
 
Medan vi har väntat på att tiden ska gå så har vi börjat någon annanstans..
Vi har påbörjat nästa bygge i väntan på att våren ska komma. När vi flyttade in så hade vi ett gigantiskt vardagasrum eftersom att tidigare ägare hade tagit bort ett sovrum genom att riva en vägg. Ett gigantiskt vardagsrum vill vi, givetvis, inte ha, så vi har återställt huset till dess rätta planlösning uppe. Den där väggen har blivit uppbyggd igen så att vi får oss ett kontor. Tog upp en öppning för en dörr så vi tar oss in och ut ur kontoret utan problem. Allt byggande är klart och all rivning av tapet är avklarat. Nu återstår det några timmars spacklande och slipande innan vi ska hitta oss en tapet och tapestera rummet. Längtar verkligen tills vi fått klart all tapetsering i de tre rummen på övreplan. Men det kommer att ta oss ett tag eftersom att det är tapetserat med sjukt jobbig tapet innan, nästan omöjlig att ha och göra med. Men nog kommer det att ordna sig.
 
När vi fått kontoret tapetserat så ska vi flytta in vårt sovrum dit för att få tillgång till sovrummet för tapetsering. Så det går framåt, men sakta. Förhoppningsvis så är all slipning och spackling klar efter helgen och då kan allvaret börja på riktigt..


Renovering pågår i källaren..


| Canon Eos 1100D + Canon Zoom Lens EF-S 18-55mm f/3,5-5,6 III |

Lite undertiden bilder från källaren..
Första bilden visar när skiljeväggen mellan gillestuga och gästrum rivs. Den väggen ska byggas upp igen senare så vi får två rum och inte ett enda stort. Väggen ska dock flyttas lite grann in i gästrummet så gillestugan blir lite, lite större eftersom att gillestugan är lite liten just nu. Efter rivningen av väggen så försvann panelen på väggen i gillestugan samt de utreglade väggarna i gästrummet. Då hittade vi en vägg med jätte ljusblå färg som var lite frän, dock inget som ska få vara kvar, utan det ska bli vita väggar senare. Puts försvann från ytterväggen där det trängt in fukt eftersom att det behövde andas lite grann.
 
Just nu ser källaren ut såhär. Det är kalt och tomt, det är bortriven tapet och ytterväggen saknar fortfarande puts. Det är enbart för att väggen ska få luftas och andas. Det behövs för att det inte ska bli en fuktskada, för det vill vi verkligen inte ha. Nu ska det få stå sähär fram till i vår, och då ska vi se vad nästa åtgärd blir innan vi kan bygga ihop allt igen och få fungerande utrymmen. Lite tråkigt att riva och inte kunna färdigställa, men tyvärr ett nödvändigt ont.


Före bilder på källaren..


| Canon Eos 1100D + Canon Zoom Lens EF-S 18-55mm f/3,5-5,6 III |
 
Alla bilder visar hur vår gillestuga, gästrum samt hall såg ut innan vi började arbeta där nere.
De fanns utreglade väggar i källaren som verkligen inte mådde bra. De hade trängt in fukt genom väggarna och den fukten hade satt sig i det organiska materialet. Hade man låtit det vara så hade det blivit en mögelhärd och det ville vi verkligen inte ha. Samt att vi gärna vill göra om källaren så den passar oss och vår stil. Det kommer att bli jätte bra där nere när vi väl blir klara..
 
Jag har en slutbild framför mig. Vet precis hur jag vill ha det där nere men eftersom att jag känner mig själv så kommer det förmodligen att ändras under renoveringens gång. Kommer att sluta med att det blir något helt annat än vad jag tänkte från början, får väl se hur det slutar.


Operation utsida med buskryckning..


| Canon Eos 1100D + Canon Zoom Lens EF-S 18-55mm f/3,5-5,6 III |
 
Här kommer lite bilder från det första vi gjorde då vi flyttat in.
Har ingen absolut första bild att visa tyvärr, önkar att jag hade det för då hade ni fått se hur mycket buskage det var runt huset. Riktigt mycket och tätt buskage som stod riktigt nära grunden. Vem som helst kan ju räkna ut att det är allt annat än bra för huset. De två övre bilderna visar i alla fall när grabbarna var duktiga och kapade ner buskaget, ryckte buskarna och dess rötter samt fixade till allt runt huset. Åt våren blir det att fylla upp med lite matjord runt grunden så det blir rätt nivå och sen ska vi så gräs.
 
Huset upplevs som mycket större från gatan nu eftersom att det inte är något framför eller runt omkring. Man ser verkligen hur gulligt och mysigt vårt hus är.


Our innocence was staged, the jury all got paid..


| Canon Eos 1100D + Canon Zoom Lens EF-S 18-55mm f/3,5-5,6 III |
 
Inte en så flitig bloggare här inte.
Men det har sina anledningar. Inget jag vill eller bör dela med mig av dock, tyvärr. Jag hoppas dock att jag återkommer till bloggandet som vanligt inom kort. Man vet aldrig, men jag hoppas. Jag har hur mycket som helst som händer runt omkring mig, och mycket vill jag dela med mig av men det får vänta ett tag till. Hur som haver så har jag en hel del bilder att visa er från vår renovering - både före och undertiden bilder. Finns inga efterbilder än eftersom att vi inte är helt klara. Men vi har kommit en bra bit på vägen. Så håll utkik efter bilderna, de kommer att dyka upp inom kort.
 
Annars då? Ja, vi går snart mot tredje advent. Vilket jag inte riktigt förstår, vart fasiken har tiden tagit vägen? Den har riktigt sprungit iväg. Snart är det julafton och därefter ett nytt år, kan ni fatta det? Ett nytt år! 2015 kommer intågandes med stormsteg och jag har knappt någon aning om vart 2014 har tagit vägen!
 


Cause we're the kings of imagining things..


 
 
When the drunks start singing this way
Baby's got her best dress stained
I hope you got a minute
Hope you want me in it
For the long haul