Tillbaka till startsidan?

Ta en titt på din egna spegelbild!


Jag och Bäjb hade ett väldigt givande samtal i natt, vi pratade av oss lite grann om allt mellan himmel och jord.

Vi har kommit fram till att vi verkligen är menade för varandra, oavsett. Att vi alltid känner att vi kan och vågar vara oss själva i vilken mån som helst, runt varandra. Ingen som behöver ändra på sig, eller nått. Utan man kan alltid vara sig själv. Man vågar göra vad man vill, och man vågar ha sina egna intressen. Något som ingen av oss har haft förrut. Första förhålladen för oss båda där ingen känner att dom måste ändra på sig. Det känns så skönt. Jag vet att Nils älskar mej oavsett hur jag är, och Nils vet att jag älskar honom oavsett. Finns inget med honom som jag vill ändra, för då är han inte sig själv. Jag älskar ju honom för den han är, inte för den han hade kunnat vara.

Jag började även tänka på att en människas "skit" kan vara någon annans skatt. Nils är min skatt, min lycka, mitt allt, enbart för mej. Någon annan kanske såg honom som skit, men jag ser han som den värdefullaste som finns. Samma sak gäller mej, folk kanske har sett mej som skit och jag kanske har sett andra som skit. Men jag vet att Nils ser mej som hans skatt, jag är allt för honom. Bara för att man har sett nått som varit som "skit" behöver inte det betyda att allt är dåligt, eller att alla människor är dåliga. Absolut inte. Det betyder bara att man inte är menade för varandra, man passar inte riktigt ihop helt enkelt. Det klickar inte på något plan, och då kan man lika gärna gå åt varsitt håll och aldrig mer se tillbaka. Om jag tar mej själv som exempel, i allt som har varit behöver inte det betyda att allt som hänt beror på mej, och att jag är dålig. Samma sak gällande motparten, bara för att man inte fick det att gå ihop betyder de inte att den/de personen/personeran är dålig/dåliga. Visst finns det rötägg och undantag, det gör det alltid. Vissa saker som händer ska man inte skylla på någon annan, vissa saker kan man lika gärna ha dragit igång tillsammans eller ensammen. Men man ska inte se allt som dåligt, och man ska inte se alla människor som dåliga. Jag har väl inte haft den största turen i mitt liv innan Nils, det har jag verkligen inte. Men bara för att det inte passade mej, och bara för att det vart skit för mej, betyder inte det att det blir samma för nästa som tar över. Jag är glad över att jag fann Nils, han är verkligen min tur. Min lilla lyckobringare.

Det jag vill komma fram till är att man ska ransaka sig själv innan man kastar skit på någon annan. För "felet" kan lika gärna sitta hos en själv. Så mycket har jag lärt mej, man ska inte skylla på någon annan. Jag vet ett fall där människan har rätt att skylla på någon annan, och där den människan riktigt får skylla sig själv. För enligt mej betedde den människan sig som skit. Hon var/är inte en bra människa, och behandlade honom inte bra. Så i det fallet, har han rätt att lägga skuld på henne, det tycker jag hon förtjänar. Jag har inte höga tankar om den människan, och det kommer jag aldrig att ha med tanke på omständigheterna.
Men som sagt, man ska ransaka sig själv, man finner de bästa svaren där och man kan komma fram till så mycket saker som är bra och vissa som är mindre bra.

Sen säger jag såhär, jag nämner inga namn i detta inlägg förrutom Nils. Vill någon ta åt sig och anser att jag skrivit något dåligt eller sagt nått som är dåligt. Så är det personen själv i fråga som får ta det med sig själv. Ska ni kommentera, så lämna då ert namn, blogg eller liknande. Annars blir man varken publiserad eller får svar.

Nu har har jag skrivit ner lite egna tankar och lite så som jag ser på allt. Tråkig läsning kanske, men sånt som händer.



Tack för att du kommenterar!











Är du här ofta? Se då till att spara dina uppgifter! :)