Tillbaka till startsidan?

So tell me, why is it, we're never happy?..


 
Ligger just nu i sängen i Arvidsjaur och ska försöka att sova lite grann.
Vi beslutade att åka hit över helgen eftersom att vi har lite fix på bilen att syssla med. Ska väl passa på att hitta något att fota medan jag är här, även om jag inte riktigt vet vad jag ska fota. Ni har inga tips på något kul och intressant som jag kan försöka fånga på bild? 
 
Jag ska ta mig lite tid att svara på era kommentarer i helgen. Har ett gäng av dem men då jag inte varit så aktiv på bloggen den senaste tiden så har dem blivit liggande. Men svar kommer, det lovar jag!
 
 


The people that are..


.. there for you on your darkest nights, are the ones worth spending your brightest days with!



Månadens VIP-utskick från R.E.D.D Free..


 
Hämtade ut mitt VIP-utskick i helgen från R.E.D.D Free!
Detta utskick innehöll Absolut Torr's produkter. En kartong med våtservetter, en Dab-on, en påse och en broschyr. Samt tampong-boxen för detta utskick. Absolut Torr inriktar sig på att du ska vara 100% du, med 0% svett. Det är en effektiv antiperspirant som motverker svett och dålig lukt. Väldigt effektiv mot alla typer av svettningar, till exempel: armsvett, handsvett och fotsvett. Jag har inte hunnit testa dessa produkter än, ska bli intressant och se om de verkligen fungerar.
 

 
Vill ni också få gratis tamponger i brevlådan? Och få fina VIP-utskick?
Då tycker jag att ni ska gå in på R.E.D.D Free och registerar er. När ni fått ert första tampong-utskick så behöver du bara blogga om det, och maila länk till: [email protected]. Svårare än så är det verkligen inte. Ni måste även se till att svara på frågorna kring utskicket för att vara garanterad nästa utskick. Glöm inte det!


Up, up and away..


 
Hur svårt är det inte att fota såpbubblor egentligen?
Lillebror och Hjärtat spenderade en hel del tid utomhus och blåste såopbubblor, samt jagade dem för att spräcka dem. Tyckte att det var passande att bege mig ut då och försöka fota dessa fina bubblor, men nästan ingen bild blev bra. Är ju jätte svårt att få till såpbubblor på bild. Har ni provat fota såpbubblor någon gång? Blev ert resultat bra?
 
Ska prova på att fota ännu mer bubblor, och hoppas på att få ett bättre resultat!


Vilket hundgöra..


 
Fyfan för hundhår!
Jag är så less hundhår så det finns inte. När vi hämtade 745'an var det som att en hund hade bott i bilen och att bilägaren aldrig ens sett en dammsugare. Tog mig x antal timmar att rengöra all klädsel och tyg. Så nu säger jag då det, fan för hundhår. Ska det in en hund i bilen så ska den antingen sitta på en plastmatta med filt över eller vara i en bur, för sådär skrubbar jag aldrig igen. Fick vid några tillfällen sitta och plocka håret för hand, inte direkt trevligt. Men nu är den ren och ska så förbli.
 
Hunden på bilden är Gizmo, mamma & Uffes hund. Bilden är tagen medan vi var på besök där uppe. Visst är han ganska söt?
Skulle lätt kunna ta med honom hem!


It passed with flying colors..


 
Den gick igenom besiktningen!
Nu är den nya bilen besiktad, påställd och försäkrad. Den har även blivit hemtagen, så nu kör jag inte 240'n längre. Skönt att äntligen köra en bil som har styrservo och som även innehar c-lås, samt är utan choke. Finns det någon jag verkligen ogillade på 240'n så var det att den var svår att ha och göra med då den behövde chokas hela tiden. 745'an har dock lite fix kvar, men det tar vi pö om pö för vissa saker kan vi inte fixa riktigt än.
 
Förresten, vinnaren i tävlingen i samarbete med BrilliantSmile är Nickolina Karlsson! Grattis till dig!
 


Will it go through, or will it fail?..


 
Nu är vår nya bil och får sin dom!
En besiktningsman kollar just nu på bilen, ska bli intressant och se om den går igenom eller inte. Oavsett vilket så blir den kvar här i Arivdsjaur ett tag till, eftersom att det är lite saker vi ska fixa på den innan den rullar hem till Piteå.
 
Bilen på bilden är vår gamla 745:a. Den ska vi sätta i ordning och sälja vidare.
Taggar: Arvidsjaur, Besiktning, Bil, Piteå, Volvo


Så standard som det kan bli..


 
Alltid när vi är på besök uppe i Kiruna så ser det ut såhär.
Lillebror lånar antingen surfplatta eller mobilen av en och ska spela, spela, spela. Många gånger så spelar han inte ens, utan startar ett spel, går ur det, startar ett annat spel, går ur det och håller på sådär tills han gått igenom alla spel. Då börjar han om igen. Tur att han är söt i alla fall.
 
Denna bild är förresten tagen med det nya, fasta 50mm objektivet.
Helt okej bild. Har några bättre bilder som jag tänkte visa senare.


Efter många om och men..


 
Nu har jag äntligen fått till det!
Dock är inte bloggen centrerad, så som jag vill att den ska vara. Men det får duga så länge. Får syssla med det senare då jag känner att jag har orken till det. Just nu är jag bara frustrerad och irriterad över bloggen.
 
Att det alltid ska jävlas.
Har lite små grejer kvar som ska fixas på bloggen. Skulle vilja få till ett "dolt" arkiv, som dyker upp då man klickar på Arkiv. Men vettetusan hur man riktigt gör. Har googlat och googlat men inte hittat något. Får leta vidare imorgon, för nu ska det snart krypas till kojs.


Sliter snart av mig allt mitt hår..


 
Jag håller på att bli tokig!
Sitter med designen och försöker få till det så det ser bra ut överallt, men jag får inte till det. På min dator ser det bra ut, men överallt annars (telefon, platta, annan dator) ser det jätte knasigt ut med Headern. Den hoppar jätte galet, inte alls där den ska vara. Vad gör jag för fel?
 
Någon vänlig själ där ute som vet varför det blir tokigt,
och kanske skulle vilja vara snäll och hjälpa?


I will always follow you, to the moon and back..


 
Igår for vi tillbaka till Arvidsjaur från Kiruna.
Lite tråkigt att behöva lämna lillebror, men förhoppningsvis syns vi snart igen. Vi hade det bra där uppe, lekte med Tobias och bara var, precis som det ska vara på semester.
 
Tobias är ju helt betagen av Hjärtat. Där han är, hittar man också Tobias.
 
Nu är vi, som sagt, på plats i Arvidsjaur igen.
För att försöka få i ordning våran "nya" bil och få den igenom en besiktning. Vi blir dock bara här till imorgon, men det är mycket tid för Hjärtat när det kommer till att skruva.
 
Taggar: Arvidsjaur, Bil, Familj, Kiruna, Kärlek, Lillebror, Mysigt, Semester


En bra fotograf kräver bra utrustning..


 
För lite mer än en vecka sen införskaffade vi i ett nytt objektiv.
Det blir det tredje objektivet för oss, dock inget avancerat. Vi har surrat hit och dit om att vi skulle ha haft ett fast objektiv, och när vi väl hittade tt sånt på kampanj så slog vi till. Inte för att de är så dyra egentligen.
 
Det blev ett Canon EF 50mm.
Den tar fina och skara bilder, lätt att använda och super smidig att ha på kameran. Har inga bilder att visa för tillfället, som är tagna med det objektivet men det kommer. 


Äntligen är paddan min..


 
Jag har äntligen skaffat mig en iPad, 4th generation med Retina skärm.
Äntligen har jag en padda och nöjd till tusen är jag!
 
När vi landade i Luleå efter Kanada resan så var vi direkt och inhandlade den.
Jag hade sparat ihop en hel del pengar inför resan, för tanken var att jag skulle kolla på en platta där då Hjärtat sa att elektroniken var billigare där än här. I vilket fall som helst så var det inte så stor skillnad prismässigt samt att det skulle bli bökigare med garantier och grejer. Så beslutet blev att köpa en hemma, och det gjorde jag.
 
Jag velade ganska mycket fram och tillbaka gällande om jag skulle köpa iPad mini eller iPad 4th generation.
Eftersom att jag ville använda den till mer än att bara läsa tidningar/böcker samt ha bättre upplösning och skärm, så blev valet iPad 4th generation. Är helnöjd med den! Lika nöjd som jag är med min iPhone 5. Snabb, smidigt och väldigt amvändarvänlig. Det bästa köpet jag gjort sen systemkameran och iPhonen. Detta inlägg skrivs bland annat från plattan, och fler inlägg lär det komma från den. Den är smidigare att ha med sig än min dunderklump till Laptop. 
 
Har någon av er där ute en platta? Vilket märke och modell?
Är ni nöjd med den? Alltid kul att höra vad andra har och tycker om elektronik! 


Förbannade jävla skit..


 
Alltså, duktigt Jennie. Jag satte mig vid köksbordet här hos svärföräldrarna med min laptop för att redigera lite bilder och fixa i ordning lite bilder för kommande blogginlägg. Påbörjar mitt lilla "arbete", ber Hjärtat om ett glas vatten medan jag fortsätter klicka på laptopen. När jag får glaset, vad händer då? Jo, jag spiller halva glaset rätt ner i datorn. Vafaan.. Känns som att nu har jag förlorat datorn för all framtid, den är verkligen inte gammal och garanti finns kvar.. Men den täcker ju inte vatten och fukt! 
 
Håll en tumme för att den startar och mår helt okej när den fått stå en stund. Annars lär det kosta en hel del att fixa den, för det är förmodligen dyrare att laga än att köpa en ny. Vi får se vad det blir, men ledsen är jag för tillfället! Sabla skit, vilken jävla klant jag är! 


Loka likes Old School..


 
Har ni provat Lokas nyheter - Loka likes old school? De finns i smakerna Chocolate Shake, Lemon Pie och Strawberry Icecream.
 
Här om veckan så köpte vi hem alla smakerna för att prova dem. Jag kan säga att jag har aldrig gillat kolsyrat vatten, sältan i vattnet i kombination med den "bubbliga" eftersmaken i halsen har gjort att jag inte kunnat dricka kolsyrat vatten. 
 
Vi började med Chocolate Shake. Den var helt okej, men endast i små mängder. Den smakade väldigt mycket choklad och efter en stund vart det för mycket. Efter det vart det Lemon Pie, den smakade verkligen som en citron paj. Inte riktigt nå för mig då jag inte är så förtjust i citron. Men helt okej. Sist, men inte minst, av alla så provade vi Strawberry Icecream, den smakade verkligen som jordgubbsglass, och förvånad vart jag, för jag älskar den! Bokstavligt talat, älskar! Den enda av alla de olika kolsyrade vatten som jag kan dricka - och tycka om! 
 
Har ni inte tagit er tillfället i akt till att prova dessa så tycker jag verkligen att ni ska göra det fortast möjligast. Och till er som smakat dem, vad tycker ni? Vilken är er favorit? 


jenniemariajohansson @ instagram


 
Följ mig på Instagram @ jenniemariajohansson


Månadens utskick från R.E.D.D Free..


 
Har fått hem ett utskick från R.E.D.D Free (Tidigare Tampons For Free) och denna gången har de ett samarbete med Absolut Torr.
 
Absolut Torr inriktar sig på att du ska vara 100% du, med 0% svett. Det är en effektiv antiperspirant som motverker svett och dålig lukt. Väldigt effektiv mot alla typer av svettningar, till exempel: armsvett, handsvett och fotsvett.

Jag har inte hunnit testa de små servetterna jag fick tillsammans med tampongasken och broschyren. Men jag ska absolut prova, och jag hoppas att dem är bra!
 
Har du mycket problem med svettningar, eller bara vill känna dig fräsch hela tiden? Provat Absolut torr? Om inte, så är det ett hett tips!
 

 
Vill ni också få gratis tamponger i brevlådan? Och få fina VIP-utskick?
Då tycker jag att ni ska gå in på R.E.D.D Free och registerar er. När ni fått ert första tampong-utskick så behöver du bara blogga om det, och maila länk till: [email protected]. Svårare än så är det verkligen inte. Ni måste även se till att svara på frågorna kring utskicket för att vara garanterad nästa utskick. Glöm inte det!


En bild från False Creek, Vancouver..



Vår resa till Vancover var obeskrivlig, egentligen. Idag känns det nästan som en dröm, känns inte riktigt som att det har hänt. Men jag tror att det har och göra med att så mycket annat har hänt samtidigt. Det blev nästan lite kaka på kaka, med alla de bra grejerna på en och samma gång. Allt har inte riktigt hunnit sjunka in.
 
Skulle kunna tänka mig att resa tillbaka till Vancouver och utforska staden och det runt omkring ännu närmare. Hade velat fara på Späckhuggar Safari't som de har, och se en hel del annat. Men förhoppningsvis så blir det en resa till dit, nästa år. Allt hänger på hurvida Hjärtats lillebror blir kvar där eller inte.
 
Kan kort och gott säga att vi besökte massor med ställen och hade det riktigt trevligt. Lär dyka upp en bild då och då, men det mesta hamnar på min fotoblogg. Vill ni se fler bilder från resan så kan ni kika in där. Annars får ni fråga om det är något speciellt ni vill veta, för jag vet verkligen inte vad jag ska skriva om resan.


Vancouver Lookout..


 
Vi hade en jätte mysig och trevlig resa. Som ni redan vet så for vi till Vancouver, Kanada i maj för att hälsa på Hjärtats lillebror. Vi var borta mellan 6:e och 16:e maj. Vi hann se och upptäcka en hel del, men det hade behövts minst 10 dagar till för att ens ha möjlighet att se allt man vill se.
 
Bilden ovan är tagen från Vancouver Lookout, en byggnad som ligger i Waterfront (ett område i Vancouver). Man åker glashiss, som går på utsidan av byggnaden, upp till utkiksplatsen. Man ser hela Vancouver där ifrån, ritkigt fränt. Fick mig en hel del bra bilder.
 
Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om vår resa. Har massor med bilder, så det lär väl dyka upp lite bilder då och då med tillhörande text. Undrar ni något så är ni välkommen att fråga.
 
Ni kan även kika in min fotoblogg, där kommer det att dyka upp fler bilder gällande resan än vad det kommer att dyka upp här. Så klicka er in här och kika in mina bilder.