Tillbaka till startsidan?

Det lär nog eka tomt här ett tag..


 
Inte gick det så bra för mitt lag under denna vecka heller. 
Trodde verkligen att jag skulle hänga med i utmaningen i veckan och att jag kanske skulle lyckas skriva några andra inlägg däremellan, men icket. Fast samtidigt så vet jag ju varför jag inte skriver, jag har haft fullt upp med annat. Mycket som ska fixas och ordnas, stämma och uppskattas. Med andra ord så händer det mycket. 
 
Jag vet egentligen inte vad jag ska säga. Känns som att bloggen kommer att vara ganska still ett tag nu eftersom att jag har noll och ingen inspiration. Vet inte vad jag ska skriva om, och att skriva bara för att ha skrivit något känns inte som en bra grej. Förhoppningsvis så kommer inspirationen tillbaka snart, men jag kan inget lova. Eftersom att det mesta i min värld just nu går åt till att hitta ett större boende - helst ett hus, och att fixa med allt annat runt omkring, planera och strukturera så känns det inte som att det finns så mycket vettigt att skriva om. Ni får helt enkelt hålla er till godo tills det händer något som jag kan prata om.


Lugna gatan har sina för- och nackdelar..


 
Bloggen har verkligen ekat tomt denna vecka. 
Men så är det då man har varit magsjuk, man orkar verkligen inte sitta vid datorn för att blogga. Är då frisk nu i alla fall, har varit det sen i fredags. Verkligen skönt. Magsjuka är banne mig inte att leka med. I övrigt har det varit ganska lugnt för min del, har inte hänt så mycket och det är jag tacksam för. Skönt med lite lugn och ro ibland. 
 
Har varit runt på så många sidor på Facebook i helgen om att fixa till gamla möbler, renovera hem och fixa och trixa. Kan säga att det har triggat mig ännu mer till att verkligen vilja hitta ett hus nu. Jag hoppas det rasslar in lite hus åt veckan, så man har lite att kika på. 


Pauser behövs till och från..


Inte varit vidare aktiv här på sistonde. 
Har varit en del att stå i och jag har inte suttit en sekund vid datorn förrän nu. Därav har jag inte skrivit ett enda inlägg från utmaningen i veckan. Men tänkte ta en paus från utmaningen just denna vecka och återuppta det nästa vecka igen. Det betyder att vecka 11 inte kommer att finnas med på min blogg alls, är inte sugen på att skriva om det i efterhand. Känns bara konstigt. Så jag återupptar det nästa vecka och hoppar in i vecka 12 på en gång.
 
Hoppas ni inte saknat mina utmaningsinlägg allt för mycket!


Vecka 10, dag 7 - 5 låtar jag gillar från alla år..


5 låtar du gillat från Melodifestivalen, du får välja från alla år.
Då ska vi se om jag kan få fram fem låtar. Spännande, spännande. 
 
Outtrigger - Echo
 
Ammotrack - Raise your hands
 
The Poodles - Night of passion
 
The Ark - The worrying kind
 
Ralf Gyllenhammar - Bed on fire
 
 
 


Vecka 10, dag 6 - Hiss & Diss - Melodifestivalen..


Då var det lördag igen och vi ska hissa och dissa. 
Det bör ju inte vara så svårt för mig att hissa och dissa melodifestivalen, men med mig vet man aldrig. Jag kör på det vanliga med tre punkter under varje och hoppas att jag faktiskt kan få ihop det denna gång. 
 
Hiss: 
- Ibland kan det vara med rikigt bra låtar
- Med rätt programledare så kan programmet bli riktigt underhållande
 
Diss: 
- De flesta låtarna som är med är riktigt värdelösa
- De är oftast programledarna som drar ner programmet
- Det är för mycket hysteri kring programmet
 
Ja, detta var det jag lyckades få fram. Lite tråkigt egentligen att jag inte kunde komma på mer än två hiss. 


Vecka 10, dag 5 - Bästa låten ur årets deltävlingar..


Länka den bästa låten ur alla Melodifestivalens deltävlingar i år.
Jag har faktiskt två stycken favoriter, och ingen av dem gick vidare från andra chansen igår. Riktigt tråkigt tycker jag, men låtarna är bra i alla fall och de kommer att spelas flitigt i mina högtalare.
 
 
 
 


Vecka 10, dag 4 - Vem skulle du välja?..


Om du fick välja en artist som skulle medverka i Melodifestivalen, vem skulle det vara?
Men oj, detta var verkligen inte lätt. Det finns många artister som jag tycker är riktigt bra. Men vill jag se dem i melodifestivalen? Nej, jag tror inte det. Det känns lite som att de förstör sitt rykte och sin image om de ställer upp i den musiktävlingen. De är redan stora och har redan en publik, varför skämma ut sig genom att vara med i melodifestivalen? Även om någon av de band jag lyssnar flitigt på skulle ställa upp, så skulle de aldrig gå vidare. Tror verkligen inte att svenska folket skulle skicka de vidare för att representera oss i Eurovision. 
 
Kort och gott så tror jag inte att jag skulle vilja se någon speciell i melodifestivalen. De har ju redan sina stammisar som kommer vart och vartannat år. 


Vecka 10, dag 3 - Brukar du rösta i Melodifestivalen?..


Nej, det brukar jag inte.
Nog har det skett undantag och jag har röstat några enstaka gånger. Men det är väldigt sällan och hör verkligen inte till vanligheten. Jag har hört många säga att om man inte röstar så har man inget att säga till om vilka som går vidare och så vidare, vilket i mina öron är ren bullcrap. Man har väl rätt till sina egna tankar och åsikter även fast man inte röstar. Finns ju ingen som kan hindra en från att uttrycka om man tycker att något är bra repektive dåligt. 
 
Så för att summera det hela kan vi säga att jag röstar väldigt väldigt, sällan - i princip aldrig. 


Vecka 10, dag 2 - Årets programledare i melodifestivalen..


Vad tycker du om programledarna i Melodifestivalen i år?
Kan då inte påstå att jag tycker att dem är så bra, de platsade inte riktigt i melodifestivalen. Jag gillar Anders Jansson då han är med i andra program (humorprogram), men han platsade inte alls i detta program. Nour vill jag inte ens prata om egentligen, fy bubblan så sabla tråkig människa. Henne har jag ganska svårt för, för hennes humor är riktigt dålig. Har inte skrattat åt ett enda av hennes skämt. 
 
Jag kommer då inte ens ihåg programledare från andra år, eller nu ljög jag. Jag kommer ihåg Petra Mede, Gina och Danny. De var inte heller speciellt bra eller roliga. Speciellt inte Petra Mede, fy bubblan. 


Vecka 10, dag 1 - Titta på melodifestivalen..


Hur brukar du titta på Melodifestivalen?
Ja, hur brukar man titta på melodifestivalen? Med ögonen kanske? Nä, skämt och sido. Jag brukar mysa ner med i soffan med lite gott att tugga på, en god dryck och underbara människor runt mig. Ha en riktigt myskväll och bara vara. 
 
Även om musiken oftast är skräp, så är det mysigt att bara vara med Hjärtat och vänner/familj. 


I'll never be what you want me to be..
Vecka 9, dag 7 - 5 saker som alltid ligger framme..


5 saker som alltid ligger framme trots att du stör dig på dem.
Jag kan säkert lista mycket mer än fem saker, men för tillfället (som alltid när jag gör denna utmaning) så står det still i huvuet. Det är riktigt störande kan jag lova. 
 
- Tv-dosor. Det är så sjukt fult med ett helt gäng med tv-dosor på bordet. Vi har en doshållare som hänger över armstödet på soffan hemma, men inte används den. Varför inte? Ja, bra fråga. Ingen aning. 
- Vissa elektriska apparater, som till exempel vattenkokaren. Den står alltid framme, jag stör mig alltid på den men jag har ingen plats för den någon annanstans än på diskbänken. Jag vill helst ha så lite grejer som möjligt framme, men bor man trångt så får man lära sig att leva med det. 
- Tangentbord. Vi har tangentbord till vår tv-dator och det tangentbordet ligger alltid framme. Helst hade jag velat stoppa undan det i en låda eller stänga in det i tv-bänken. Men eftersom att vi använder den datorn så mycket så blir det mest bara omständigt att lägga undan den. Så då ligger den framme och stör istället.
 
Sen kommer jag faktiskt inte på några fler saker just nu, men tre av fem är ju ändå ganska bra. 


Somehow, someday I'll have to turn the page..


 
I'm gazing upwards, a world I can't embrace, there's only thorns and splinters, venom in my veins
it's okey to cry out when it's driving you insane, but somehow, someday I'll have to face the pain

It's all gone cold, but noone wants to blame. It's all so wrong, but who am I to say

I'm begging for forgivness, everything I've done, if God is listening he knows I'm not the only one
it's okey to lash out from the rules that I've enslaved, but somehow, someday I'll have to turn the page

It's all gone cold, and noone wants to change. it's all so wrong, but noone wants to blame
it's all so cold, there's nothing left to gain. it's all so wrong, but who am I, who am I to say

My heart's an endless winter, filled with rage. I'm looking forward to forgetting yesterday

It's all gone cold, and noone wants to change. it's all so wrong, but noone wants to blame
it's all so cold, there's nothing left to gain. it's all so wrong, but who am I, who am I to say


Vecka 9, dag 6 - Hiss & Diss - Städning


Då var det lördag igen.
Denna gången ska hiss och diss listan handla om städning. Bör väl inte vara så svårt att hissa och dissa det, kan jag väl tycka. 
 
Hiss:
- Det blir rent och fräscht omkring sig efter man städat
- Det finns många bra hjälpmedel för städning
- Man mår riktigt bra efter att man har städat
 
Diss: 
- Det kan ta lång tid att städa om man inte är motiverad
- Det måste göras och tycker man att det är tråkigt så kan det bli jobbigt
- Det har tendenser (ialla fall hos oss) att bli en hel del tvätt när man städar, och då blir man tvungen att fixa tvättid i samma veva och tvätta också 
 
Självklart så väger allt det positiva med städning upp för allt det negativa. Man mår så sjukt bra i ett städat hem.