Tillbaka till startsidan?

Väldigt länge sen..


jag skrev här.. Men så är det ibland.. Inte alltid man orkar eller vill blogga. Jag har haft mina tankar på annat håll, och har det egentligen fortfarande. Men ville skriva av mig lite grann..

Jag vet inte vad jag ska skriva om egentligen.. Jag har insett vilka underbara vänner jag har som verkligen finns där i vått och torrt... Anneli, Emmelie, Patrik, Kim och underbara Fiie! Omän det finns risk för att jag förlorar en av dom inom kort *gråter* så kommer den människan alltid finnas i mitt hjärta. Jag hoppas verkligen att han kommer att stanna hela vår livstid, men det finns risk för att det inte kommer att vara så.
Jag kan inte berätta vad det är som händer.. Vill inte att alla ska veta, och sen vet jag inte säkert själv vad  pågår. Jag är i alla fall väldigt orolig, rädd och ledsen! Underbara Fiie, Kim och Emmie har stöttad mig mkt under denna vecka, angående allt som händer och sker. Jag vet inte vad jag skulle gjort utan er. Anni får mig alltid att le.. Hon behöver bara skicka ett sms till mig där det står "Hej :)", så är jag glad i timmar efteråt.. Jag har de bästa! Tack mina änglaskallar.. Ni vet verkligen när det är läge att finnas till, när det är läge att backa undan och ni vet alltid vad ni ska säga för att göra det lättare. Jag finns alltid för er på samma sätt, jag lovar! ♥

Fiie, jag hoppas verkligen att du kommer upp i april någon gång.. Skulle vara underbart att bara få umgås med dig, och surra oss less.. Saknar dig så det gör ont! Vi hann ju aldrig träffas i sommar, och det mår jag inte så bra över! Jag har inte träffat dig sen -07 :'(  Men för den skull betyder det inte att jag har glömt dig! Du är fortfarande en av de bästa! ♥

Blev mycke om vänskap i detta inlägg, men det är bara för att jag känner att jag har verkligen det bästa. Jag har mina underbara vänner (då menar jag alla, även de jag inte rabblat upp.. Finns ju mer ;D), jag har Nils, jag har mina föräldrar och syskon, jag har en väldigt stor släkt - och de mesta av dem bryr jag mig faktiskt om och de visar att de bryr sig tillbaka. Jag har vänskap, lycka, glädje och kärlek.. Det enda jag behöver :)

Sånt som hjälper mig genom den tunga period jag går igenom nu.. Mycket i skolan, sen jobb på det, och lite små problem med vänner.. Är, som sagt, väldigt ledsen och stressad... Har i denna skrivande stund inte sovit på över 24 timmar, har inte fått någon ro i kroppen. Är för stressad, har så mycket jag ska hinna med på så kort tid.. Känner mig riktig tokig! Men vad fan, jag får göra det bästa av situationen.. Tyvärr så mitt i all denna stress så har min träning blivit lidande. Känner att plugget är vikigare just nu, vill ju inte kugga min utbildning direkt. Skulle inte vara så jävla lyckat. Medicinsk grundkurs på distans var inte direkt det lättaste.. Inte i början i alla fall, är kanske lättare när man kommer in i det, vad vet jag?..

Äsch, nu ska jag sluta skriva. Ska lägga mig och plugga/kolla serier och se om jag kan få nå ordning på saker och ting. Har ringt många viktiga samtal idag.. Fast jag kunde inte ringa det viktigaste eftersom att den jag ville få tag på är på tjänstärende, som vanligt :S Hon går aldrig att få tag på :S Aja, nu ska jag gå i alla fall..

Jag älskar mig Nils, mer än något annat! ♥

Ha de king, Tjingeling!


Nya tag? ;P


Då var det måndag igen. Inte mig emot, har en hel del plugg att göra. Denna vecka ska det in ett uppdrag och det ska göras en muntlig examination. Förhoppningsvis kommer det att gå bra. Jag hoppas då på det i alla fall :)

Helgen har varit lugn och skön för oss. Tog en tripp till Arvidsjaur och bara chillade. Jag pluggade lite grann och Nils körde skoter. Har faktiskt inte hänt så mycket.

Ikväll blir det träning för hela slanten, har saknat att träna hela helgen. Så nu äntligen. Det kändes i kroppen att man gick 2 dagar utan att träna, då man är van att träna varje/varannan dag. Två dagars vila och kroppen var öm ;P Ja, jag var mer öm av vilan än av att träna.. Konstigt, men sant :) Så nu ska blir det äntligen av igen :)

Har så mycket jag skulle vilja skriva om. Men inget jag vill att alla ska läsa. Orkar inte göra ett lösenskyddat inlägg nu, så jag får ta det senare i veckan :)

Om exakt en vecka börjar jag min jobb-intro. Känns ganska spännande, men det kommer att gå bra. Bara nervositeten och blygheten släpper :) Har en känsla av att det kommer att bli riktigt bra.

Jag och Hjärtat ska köpa oss en ny säng har vi bestämt :) Det kan behövas då den vi har inte är den bästa. Ska bli härligt. Vad det blir för säng får vi se. Antingen en 120:s eller en 140:s, och det som är bra är att den kommer ju även att komma till användning då vi flyttar till nått större senare, antingen hus eller större lägenhet :) Då kan man ställa den i gästrummet och köpa en ordentlig säng :) Hur som helst så kommer det att bli jätte bra :)

Sen när det trillar in lite extra pengar så börjar min förvandling av våran lägenhet :) Ska göra om lite grann har jag bestämt, lite här och där :) Få en lite ny look, kommer att bli prima :)

Näe, se lite Seinfeld och vila maten lite grann innan träning :) Jag lagade en gryta till middag idag, som vart jätte god.. Lite stark, men god :) Lövbiff som är hackad i mindre bitar, med en massa goda kryddor och fond och dylikt som blev till en gryta :) Serverades med ris. Vart väldigt bra. Så nu måste det vilas lite grann :)

Ha de king, Tjingeling!


Huvudvärk delux!


Ja, jag ska gå och lägga mig.. Orkar inte med denna huvudvärk..

Men jag hade velat dela med mig, till er, att jag har har fått introduktion på ett boende, känns bra. Så efter intron så ska jag springvicka i vår.. Kommer att bli kanon :) Trivs personalen och de boende med mig, och jag trivs med dem, så är jag garanterad jobb i sommar.. Känns riktigt bra! :) Slippa oroa sig nå mer.. Nu kommer jag att få in lite extra pengar.. Känns skönt, då det finns mycket som kan behövas :)

Har även varit och tränat idag.. Med Hjärtat, Emmie och Malin. Riktigt skönt faktisk..

Nu kallar sängen, orkar seriöst inte med denna huvudvärk nå mer!

Ha de king, Tjingeling!


8 mars - 2010 ~ Början på en ny vecka :)


Idag är det måndag, en väldigt bra dag faktiskt :)

Fick sova ut idag, var riktigt skönt. Somnade inte förrän vid 4.00-4.30 inatt så var skönt att få sova lite grann :) Sen fick jag ytterligare ett telesamtal angående jobb idag :) Så nu ska jag på arbetsintervju på onsdag.. och det lät väldigt mycket mer positivt från detta ställe än där jag var förr. Hon frågade till och med om jag kan börja springvicka omgående och hela våren. Absolut kan jag det :) Så vi får väl se, ska träffa henne på onsdag och hon ska visa mig runt och sånt. Kommer att bli kanon.. Jag hoppas att jag får där, för det är lite närmare hem. Gång avstånd :) Ska jag vara inom det, äldrevården, så vill jag nog vara där. Bästa vore att få vara på psyk, antingen lasarettet eller rättpsyk, men det kan vara lite svårt att få in en fot där. Får väl se om någon hör av sig. Det ordnar sig.. Utan jobb tror jag då verkligen inte att jag kommer att vara :)
Håll en tumme för mig på onsdag :)

Sen har vi varit ikväll och tagit ett till hårt pass i gymmet :) Går väldigt fort att gå igenom vårat tränings-schema faktiskt. Vi är klar på 30-45 minuter. Väldigt härligt.. Sen for man hem, stretchade och duschade :) Nu hoppas jag på träningsvärk, skönt med träningsvärk för då vet man att man har gjort nått bra :) Imorn är det vilodag för Hjärtat, inge träning utan bara lugnt. Själv ska man och simma med Anni.. Vet inte om Malin ska med, men jag hoppas på det :) Då är man i trevligt sällskap i alla fall.

Har lämnat in andra uppdraget i kursen jag läser nu, och startat sista uppdraget. Bara 3 uppdrag, det chockerade mig lite grann, brukar vara 4-5 annars. Men inte gör det mig nått, snabbare att bli klar. När nästa kurs startar ska jag ringa Rigmor så får hon sätta igång lite fler kurser åt mig :) Kommer att bli prima.

Vad mer? Jo, imorgon ska jag vara dagis-hund-mamma :) Ska vara med Lurvas medan Anni och Mika jobbar.. Skönt med lite sällskap då man går själv om dagarna :) Längtar tills Anna börjar praktisera igen så jag får vara med Smoke :) Saknar som den klumpen ^^

Jag vet inte vad mer jag ska skriva :) Jag har börjat att använda mina glasögon lite mer flitigt nu, kände att det var på tiden, sen har jag haft så mycket huvudvärk på sistonde och då kan de vara värt att använda brillsen så jag slipper värken :) Nog för att alla huvudvärk inte kommer därifrån, men ganska mycket ändå :)

                          

Jag må se lite knasig ut :) Men det är fan värt det :)

Ha de king, Tjingeling!



Slutet på denna vecka :)


Oj, vad helgen bara har rusat förbi.

Jag har inte uppdaterat min blogg nå sen i torsdags. Då kan det vara på tiden nu :)

Fredagen var jag sjuk. Inte skoj, hade feber och var snuvig. Fast det gick över till kvällen. Jag och hjärtat såg film, åt glass och bara mös under fredagskvällen. Tog det allmänt lugnt.. Vi har hittat underbar glass, riktigt god. Vi tog även en sväng på stan och kollade. Det var lite mer folk än vad vi trodde att det skulle vara.. Lite skoj, men ingen rolig ute.

Lördagen var en väldigt trevlig och bra dag. Jag och Hjärtat gick på stan med Anni, kollade lite på skor, kläder och bara allmänt var. Var trevligt, efter att Mika sen slutade jobbet så for vi alla 4 och tränade :) Vi hade ju fått "gratis-tränings kort", så vi bjöd med Anni och Mika. Efter träningen inhandlade vi lite gott, åkte hem, duschade, lagade middag och sen kom Anni och Mika förbi här och vi kollade på film och umgicks :) Hade en riktigt mysig och bra dag. När Anni och Mika for hem så for vi på stan, och kollade lite. Var lite fart, men fortfarande inte roligt ute. Varför man åker ut vet jag inte egentligen, är sällan nån skoj ute. I alla fall inte på vintern :P Men vi vill inte bara sitta inne och glo och tråka. Så då åker vi ut, rätt vare är så händer det nått ;P

Sen idag.. Har vi pluggat och pluggat :) Sen har vi även tagit ett pass i gymmet idag med :) Var ganska skönt. Sen vart det stretching på vardagsrumsgolvet :) Nu kollar Hjärtat på Parlamentet, sen blir det dusch, te och smörgås.. Sen sängen :) Ska bli skönt att lägga sig och chilla.

Näe, nu kallar duschen! :)

Ha de king, Tjingeling!


Guldis & Lillis!


Så har onsdagen varit förbi oxå. Vart ingen träning imorse, eller Sara och Sofie for ju som vanligt men jag stannade hemma. Hade för ont i skallen, samt att jag är snuvig och ganska hängig. Virus på gång, som för alla andra. Riktigt tråkigt. Jag hade gärna sluppit. Sitter och fryser arslet av mig just nu, är väldigt påklädd men ändå är jag iskall, mina fingrar är som ispinnar. Finns ingen bra värme i denna lägenhet, antingen är det för varmt eller för kallt. Huga! Det är inte skönt..

Har döpt mina två fiskar nu, eller har bara döpt en idag. Den andra har haft ett namn sen tidigare. Guldis och Lillis heter dem :) Guldis är den stora, som jag har haft ett tag. Lillis är den nya, som jag köpte i måndags :) Dom är söta tillsammans, och de har börjat att trivas i varandras sällskap. Tidigare så var Lillis rädd för Guldis, kan ha och göra med att han nästan är 3ggr så stor som henne ;P Men dom är söta, och jag älskar dom. Mina små pluttar! ;D

Igår prövade jag ett par av mina lösögonfransar som jag har köpt :) Var ganska skoj faktiskt. Lite pillrigt, men det funkade :) Tog någon bild, så ni ska få se :) Vart ganska bra..

           

Kanske inte syns så jätte bra, och de är lite slarvigt dit satta, då jag enbart testade. Men det vart ändå ganska bra. Har två olika modeller som jag kan leka med, väldigt roligt faktiskt :) Ska väl kanske leka lite mer imorgon, har fått lite tips och idéer angående sminkning från en sida på nätet. Eftersom att jag är så förtjust i att sminka och fixa hår, så leker jag mer än gärna. Emmie brukar vara min försökskanin, angående det mesta. Men nu har jag inte henne tillgänglig, inte när jag vill precis. Så då leker jag lite i mitt egna ansikte :) Funkar det med.

Vad ska man mer säga? Har sovit i stort sett hela dagen. Klev upp vid 14 tiden. Men är ändå väldigt trött nu, beror på viruset i kroppen. Får väl se om jag kan simma imorgon. Det är inte så säkert, inte bara virus som spökar utan äckliga mellanblödningar också. Men tyvärr sånt som händer då man har spiral.

Vi har även varit på bio ikväll. Sett Alice i Underlandet, fyfan så bra film! =D Helt klockren, jag avgudar Johnny Depp. Riktigt bra film, ett tips till er där ute. Se den helst på bio, den var jätte bra i 3D. Och med ljudet och allt som är på bio, fyfan. En upplevelse i sig. Hade det inte varit för att biljetterna kostar 120:-/styck hade jag mer än gärna gått och sett den igen :)



Jag riktigt älskar den filmen :) Den klår många av mina "favorit"-filmer. Ett måste att köpa hem sen när den kommer på DVD. Jag ska ha orginal, inte utbränt. Orginal är bäst :) I alla fall i mina ögon.

Sen har även lamporna kommit idag :) Riktigt fina, det vart jätte bra. Ska pröva flytta om lite grann och kolla imorgon. Är ganska sugen på att byta gardinerna i vardagsrummet mot gardinerna i köket, samt lamporna i vardagsrummet mot de i köket. Ska testa och se om det blir bra :) Blir det bra så får det vara så. Ska även städas ordentligt imorgon, eller så är i alla fall planen. Måste även plugga, har en hel  del att göra.

Näe, nu ska jag lägga mig i soffan och kolla lite tv. Går inte att sova i sängen bredvid Nils. Han snarkar ju värre än, jag vet inte vad ;P Alltid när jag lägger mig i sängen så lägger han sig och snarkar mig i örat, inte gulligt. Gör det väldigt svårt att sova. Därav sov jag på soffan i natt ;P Och har jag otur blir de så en natt till. Men vad kvittar det, bara jag får sova så :) och han med, han som är ute på praktik om dagarna :) Men blir ett försök i sängen i natt, funkar de inte så kramas jag med soffkuddarna istället :) Men titta lite tv ska jag göra innan jag sover :)

Ha de king, Tjingeling!



Mitt i natten ;P


Ja :) Tisdag natt, typ. Snart slår klockan över 00 och då blir det onsdag :) Som vanligt så susar bara dagarna förbo, man hinner inte riktigt vara med.

Idag har jag varit på mitt möte med Boendechefen på ett äldreboende. Det låter väldigt positivt, så jag håller tummarna. Jag tar inte ut nått i förskott, men som sagt, det låter positivt. Hon vart väldigt glad då jag berättade att jag kan jobba hur som helst och när som helst :) Tydligen kommer de att behöva mycke personal på det boendet i sommar, till och med före och efter. Så vi får väl se. Hon skulle höra av sig, och tyckte jag att det tog för lång tid så skulle jag ringa och kolla med henne, angående vad som händer :) Det blir nog bra..

Efter mötet träffade jag min kusin Lotta och hennes son Oskar. Vi surrade en stund, var ganska trevligt. Är inte så ofta man träffar henne nu för tiden, var mer förr, då man var mindre :P

Tog bussen hem, satte mig och chillade en stund. Sen fick jag världens huvudvärk.. Jag har haft huvudvärk i några dagar nu, tror att det är en ganska seglivad migrän. Den håller i sig igenom allt. Men skit samma, trotsa den ska man ;) Är van, så det kvittar. Jag la mig i alla fall och vilade en stund, slutade med att jag sov i drygt en timme. Vaknade av att Nils klev innanför dörren :) Min mysis! Då klev jag upp och lagade middag :) Köttfärssås och spagetti, vart riktigt mumma. Vid köksbordet sa Bäjb: "Jag längar till lunchen imorgon, för då får jag äta din goda köttfärssås igen" :) Är han inte bara för söt?

Nils var även och hämtade ut min Mp3-spelare medan jag lagade mat :) Så nu har jag den med, håller på att fylla den full i musik just nu :)

Efter middagen tog jag en liten paus, satt vid datorn, fipplade med Mp3-spelaren och så. Sen for jag och simmade med Malin. Riktigt skönt, om man bortser från att jag har världens träningsvärk i axlar och överarmar från träningen igår. Men var ändå väldigt härligt att simma.

Sen efter att jag kommit hem igen har jag inte gjort så mycket. Har mest bara tagit det lugnt :)

Blir en tidigt morgon imorn. Ska upp vid 6 tiden. Sara och Sofie kommer och hämtar mig vid 6.20-6.25.. Då blir de full fräs mot gymmet och gymma en timme :) Kommer att bli kanon. Köra igenom ett pass, och lyssna på musiken jag lägger in i Mp3:n.
Sen blir det att plugga :) Ska lämna in mitt andra uppdrag i denna kursen imorgon :) Så jag hade väl tänkt få det bortgjort så snabbt som möjligt :)

Sen ska jag se om det kanske finns tid och ork till att städa här. Ser ut som ett helt slagfält här ;P Så det kan behövas städas. Annars har jag heela torsdagen på mig, för då har jag inge planerat mer än att jag ska och simma på eftermiddagen med Malin :)

Näe, nu ska jag avrunda och lägga mig. Måste få lite sömn.

Du är inget värd! Kom ihåg det ;)

Ha de king, Tjingeling!


2 Mars ~ 2010 - Ytterligare en ny månad ;P


Då var vi inne i mars helt plötsligt.. Någon mer än jag som tycker att tiden bara blåser förbi? =P

Jag har inte bloggat nått sen i fredags så de finns en risk för att detta inlägg kan bli ganska långt om jag ska skriva det som hänt.. Eller, näe.. Så långt blir det inte.. Men det kan komma en del bilder :)

I fredags tog vi det bara lugnt. Vi åt min egna fläskfilégryta, klyftpotatis, bea-sås och sallad till middag, var gudomligt. *Riktigt nöjd över min matlagning* ;D Sen efter maten såg vi lite på tv och åt lite godis :) For ut och körde, och det var dödare än dödast ute. Riktigt tragiskt. När vi åkt en stund messade jag Emmie och hipps vipps så satt vi hemma hos dom :) Jag fick en ögonskugga av Emmie ^^ Vi surrade och skrattade lite grann.. Sen åkte vi hem och sov, inge mer med det. En ganska chill fredag med andra ord :)

Lördagen så klev vi upp, duschade och sen började vi fixa till oss. Jag sminkade mig, fixade mitt hår, klädde upp mig och Nils rakade sig och klädde upp sig :) Sen kom Anni och Mika och hämtade upp oss och vi begav oss till dem på födelsedagsfest :) Var riktigt trevligt, vissa bitar/folk hade jag gärna sluppit, men i överlag var det en kanon kväll. Jag chockerade ganska rejält ska jag ta och tala om, haha.. Tror aldrig jag sett en haka så långt ner i backen förr..
Tog en hel del bilder från festen :) Hade tänkt bjuda på några ^^





Var, som sagt, riktigt skoj :) Har ännu mer bilder, men orkar inte lägga upp alla. Det mesta finns på Facebook.

Söndagen gick i lugnets tecken. Vi klev upp, for till Anni och Mika.. Hämtade våran alkohol och drog med dom ut på "dagen-efter" käk :) Efter det blev det Willys, för att handla lite grann och sen hem och kolla film, mysa och sen sova. Fast jag mådde inte så bra under natten. Trodde jag skulle åka på magsjuka, men jag klarade mig :)

Sen har vi måndag. Nils började sin praktik, och det är han glad över ^^ Fast han inte har fått göra så mycket. men de kan vara skönt för honom att få komma ut på arbetsmarknaden och känna på vad det är för yrke :) Sen har jag ringt till Annis mamma Ingrid, hörde om hon kunde vara min referens på mitt CV. Då de var hon som anställde mig förra sommaren på ett handikapp-boende. Och det var inga bekymmer. Då berättade hon för mig att det redan ringt 2 stycken till henne och frågat lite angående mig, det var lite chockerande.
Tydligen så var det vikariat-kanslit, varför de skulle ringa vet jag inte, men de gjorde de :P och sen var det äldreboendet/hemtjänsten på Källbo som ringde. Får väl se om de ringer nå till mig =P
Sen ringde det ju så klart från ett annat älderboende till mig idag, och det lät väldigt positivt.. Hon tycker att jag verkar vara bra, så jag ska på arbetsintervju/möte imorgon :) Träffas och pratas lite, så får jag väl se om jag har mig en chans. Det ska väl egentligen inte vara några problem, men jag säger inte nått än :) Jag hoppas bara ^^ Är jätte glad och lycklig över att folk intresserar sig över mig överhuvudtaget :) Känns väldigt bra.

Sen har vi även varit och tränat ikväll :) Första träningspasset, så nu är träningsschemat uppsatt. Tränaren hjälpte oss med det, berättade lite hur vi skulle göra och sånt :) Vad som är bra för vad och dylikt :) Så nu är det bara att träna på.. Sen fick vi även 4 stycken kort med oss hem, som vi skulle dela ut till några kompisar.. De var en sån där "träna gratis en dag och prova på"-kort. Ganska smidigt ^^ Vi vet redan 2 stycken vi ska prata med, men de 2 andra är vi lite osäkra angående. Men det kanske ordnar sig :) Så imorgon blir det simning, och blir det ingen simning så blir det att fara och gymma 1 timme istället :) sen blir det att gymma med Sara och Sofie på onsdag-morgon :) Ska bli skoj.. Var länge sen man gjorde nått med de tösa-bitarna ;) hihi!

Ja, det är väl det som har hänt sen sist :)

Näe, nu höll jag på att glömma :) Jag var även en sväng på djurmagasinet under dagen.. Köpte en till fisk, så nu behöver inte Guldis känna sig så ensammen längre :) Men vi har inge namn på den nya fisken ;P Sen köpte jag även 3 små växter, för den som jag hade där i den växte utav bara fan. Den tog nästan över hela skålen, så den dumpade jag över till Nils akvarium istället :) Köpte 3 små till skålen. Blev jätte bra. Om cirka 2 veckor ska jag och köpa en syrepump till skålen, så vattnet syresätts ordentligt :)

Men nu vet jag verkligen inge mer att skriva :) Tror att de blir sängen nu så man orkar upp i morgon :) Är inte trött, men jag tänker inte vara vaken i natt, just på grund av att jag ska på mötet. Kan jag inte somna så blir det en sömn-tablett, men det ordnar sig nog.

Ha de king, Tjingeling! ;D